Supersnelle groene soep...!

In het weekend heb ik - meestal toch - wat meer tijd én zin om te koken. De kunst is dan om wat op voorhand te maken. Wel echt niet mijn sterkste kant... Gewoonlijk bedenk ik pas onderweg naar huis wat ik ga klaarmaken. Mijn ijskast en vriezer zitten meestal propvol met - voor mij althans - lekkere dingen. Het koken is dus bijeenzoeken waar we die avond zin in hebben en klaarmaken à la minute. Het plannen van een weekmenu is in ons huishouden totaal onmogelijk. Koen weet bijna nooit wanneer hij thuis zal komen en/of hij wel of niet zal gegeten hebben. You see the problem? Gelukkig heb ik een héle goeie beenhouwer - onze Marc Mylle - die ongelofelijk lekkere tartare heeft.




En superlekkere rode bietjes. Elke week staat dat eens op ons menu. Marc vraagt me soms of ik die tartare niet beu kom. Nee, nee, Marc ik kom die lekkere tartare niet beu. Erger nog I'm addicted !




Maar af en toe heb ik goeie voornemens en wil ik ook eens zoals de echte goede huisvrouwen een mooi voorraadje soep in mijn diepvries steken. Soep maken doe ik graag. Je kan er vanalles in kwijt - ideaal om je groentenschuif op te kuisen - en het resultaat is lekker én gezond. De groene soep van vandaag is zo'n opruimsoep. Begin met je pijpajuintjes in ringetjes te snijden en stoof ze aan in wat olie. Voeg dan je courgette en broccoli toe en laat even kort mee stoven. Kruid met wat zout.




Voeg dan lekker bouillon toe en goed wat diepvrieserwten - moéten altijd in je diepvries zitten! Laat een twintigtal minuten pruttelen tot alles goed gaar is.



Zet het vuur af en voeg de blaadjes spinazie toe. Zet er nu onmiddellijk je staafmixer in of draai de soep in twee keer door je blender. Proef of ze lekker is. Voeg anders nog wat zout toe. Is je soep te dik dan kan je ze nog wat aflengen met wat extra bouillon. Maar ik eet graag dikke soep waar je de groenten goed in proeft...



Giet de soep als ze afgekoeld is in voorraaddoosjes en steek ze in je diepvries. En gooi er nog wat extra diepvrieserwten in als je ze later opwarmt... ze ziet er dan versgemaakt uit.




En nu maar hopen dat ik die potjes soep ooit ga ontdooien...!





Groene soep voor de diepvries



Ingrediënten



  • wat broccoli
  • een verdwaalde courgette
  • pijpajuintjes of een echte ajuin
  • een handjevol spinazieblaadjes
  • diepvrieserwtjes
  • olie voor hoge temperatuur
  • Maldonzout
  • bouillon ik begin altijd met 600 ml en zie dan of er meer in moet

Geen opmerkingen