Shortcut vegan food...!

Ja, mensen, ik ben een krak in shortcuts. Lekker eten maken in een handomdraai is de specialiteit van huize Byttebier. Tuurlijk kook ik graag, maar ik doe 's avonds ook graag nog wat anders dan in de keuken staan...
Het belangrijkste bij shortcuts is goeie - halfafgewerkte - producten zoeken. Dus géén processed food vol transvetten hé! Als je gaat zoeken in de biowinkels vind je heel gemakkelijk iets gezonds. Alhoewel ik écht niet kan klagen van mijn Delhaize. Tegenwoordig heeft die ook een heel goed aanbod gezonde producten. Zo ben ik écht een fan van de hummus van Delhaize. Superproductje om in huis te hebben... Sommige avonden als Koen vergaderingen mét eten heeft, geniet ik van een hele pot hummus met rauwe worteltjes en stukjes selder. Kwestie van geen potten vuil te maken...
Natuurlijk hoort daar dan wel een lekker wit wijntje bij, ik kan moeilijk op alle vlakken sober zijn hé!


Maar ik dwaal af... waar waren we, ja, een goed half afgewerkt product! Wel, ik heb er een gevonden
in de Bioplanet. Super lekker en heerlijk om in je voorraadkast te hebben staan. Het is een mengeling van gekookte linzen, kikkererwten en bulghur.
Je hoeft maar het pak open te snijden en in je kom te kieperen. Warm kan natuurlijk ook. Je stooft dan wat sjalotjes aan in olijfolie en warmt de hele boel op een middelmatig vuurtje op. Maar als ik écht lui ben en geen pannen wil vuilmaken dan gaat het zo het bord in...Afwerken doe ik met jonge spinazieblaadjes - dark green leafs zijn een must. Koen denkt dat het een speciale soort sla is, ik heb hem nooit gezegd dat het rauwe spinazie is. Soms is het belangrijk informatie achterwege te houden om iemand iets nieuws te laten proberen hé...
Dan nog een geroosterd of gekookt rood bietje- in vacuumpakjes te krijgen bij de groentenboer of het warenhuis - en tenslotte nog wat feta van de Marrokaan.

Een flinke scheut lekker olijfolie, wat Maldonzout en wat peper et voilà... een zalig bordje vol heerlijke gezonde dingen klaar in vijf minuten!Als dat geen goeie start is van de veertig dagen zonder vlees...!


Graantjes uit Marokko met rode biet, feta en rauwe spinazie
Ingredïenten  • een pakje Danival graantjes uit Marokko - Bioplanet
  • een beetje babyspinazie
  • een gekookt of geroosterd rood bietje
  • feta
  • olijfolie
  • peper en Maldonzout

Geen opmerkingen