Balsamico kip...

Omdat ik nu sinds enkele weken op maandagavond naar de yogales ga, zoek ik altijd iets gemakkelijk om klaar te maken. En iets met weinig afwas... want als ik helemaal zen terug thuis kom is een afwas het laaste waar ik zin in heb!
Al surfend vond ik deze week een tof receptje met kip en groenten, allemaal klaargemaakt in één ovenschotel. Super dus!


Vanmiddag heb ik mijn kippendijen - het bovenstuk van een kippenbil dus - gemarineerd in een mengsel van mosterd, balsamico, olijfolie en verse tijm. Dertig minuutjes laten marineren da's juist de tijd dat je de oven moet voorverwarmen tot 180°C.
Maak de marinade in een grote kom zodat al de kip er gemakkelijk bij in kan liggen. Kruid de kip met voldoende zout en peper voor je ze onderdompelt in de marinade.

Ondertussen snij je een rode ajuin, de zoete aardappelen en de wortels in stukken. Snij de wortels in kleinere stukken dan de mijne want ik heb de hele boel een stuk langer in de oven moeten laten zitten omdat mijn wortels te dik waren.Snij ze dus overlangs nog eens in twee zodat ze dunner worden. De zoete aardappelen zijn veel vlugger gaar en ook de rode ajuin heeft niet zoveel tijd nodig. De ajuin wordt heerlijk zoet en zacht en dus hier zou ik ook de hoeveelheid verhogen. Ik had er maar één ajuin in gedaan maar volgende keer neem ik er zeker drie! Giet wat olijfolie in de ovenvorm en strooi er wat Maldonzout in. Leg er al de groenten in en geef ze nog wat olijfolie en zout.
Als de kip een half uurtje in de marinade gelegen heeft, leg je ze op de groenten en giet een beetje van de marinade over de groenten. Steek dan de hele boel in de oven en laat een uur roosteren. Neem dan een vork en prik in al de groenten om te zien of ze gaar zijn. Zijn ze nog niet zacht genoeg doe er dan nog een kwartier bij.


De balsamico geeft een heel lekkere smaak aan alle groenten en de kip. 't Is een simpel maar verassend lekkere ovenschotel en je hebt er echt géén werk aan en de bonus er is maar één schotel om af te wassen...
Balsamico kip met groentjesIngredïenten


  • 1 tafellepel mosterd
  • 60 ml balsamico
  • 120 ml olijfolie
  • tijmblaadjes
  • acht kippendijen ( of minder )
  • twee of drie zoete aardappelen
  • wat wortels ( liefst niet te dik en anders in de lengte doorsnijden)
  • drie rode ajuinen

Geen opmerkingen