Popeye soep!

Misschien kennen jullie Popeye niet meer... maar Popeye the sailorman - een tekenfilmfiguur - kon superprestaties neerzetten dank zij het eten van spinazie.  Ik denk nog steeds aan dat komiek manneke als ik spinazie zie - zeker een Pavlov reactie! Wel, je zult zien, met mijn soep kun je ook de wereld aan. Vol vitamientjes en bright green. Gemaakt in de superchef. Maar een goeie blender of bamix kunnen dit werkje ook aan.


Simpele basis : een dikke ajuin, courgetten en wat bouillon. Laat je ajuin enkele minuten stoven met olijfolie en wat zout. Het zout zorgt ervoor dat de ajuin vlug zijn vocht los laat en dat stooft makkelijker.
Voeg de in stukken gesneden courgetten toe - als ze heel dik zijn doe er dan alleen de buitenkant in, en niet de pitten - en laat nog enkele minuten stoven met de ajuin. Giet 600ml bouillon bij en laat alles 24 min. koken. Blend de soep. Oppassen bij het blenden van hete vloeistoffen!


Duw nu zoveel mogelijk spinazie in de blender - doe het desnoods in twee keer - en mixen... Bij mij was er een kleine overstroming zoals je ziet op de foto :)
Klaar! Proef of er eventueel zout bij moet. Wat peper en nootmuskaat zijn hier ook lekker bij, it 's up to you! Maak er iets moois van en presenteer het soepje met wat zure room - roer zeker wat peper en zout door de room, mmm lekker! - en fijn gesneden blaadjes spinazie. Staat goed als eerste gerecht op een dineetje, maar is ook leuk in kleine kopjes als aperitief. En ze blijft écht waar zo groen, zelfs als je ze de dag voordien maakt. You have my word!

Geef je liefste een kommetje van deze soep and you will have a sailorman in your bed! :)

Spinaziesoep.

Ingrediënten.

 • 1 dikke ajuin, of 2 kleine.
 • 4 dunne courgetten of 2 dikke.
 • zout (natuurlijk Maldon, je zou het nu al moeten weten!)
 • bouillon van een blokje.
 • 1/2 van een groot pak spinazie.
 • wat zure room.
 • peper.
 • nootmuskaat (vers geraspt.)

3 opmerkingen

 1. dag Lieve, heel leuk je blog! Ik heb net gekeken naar de film Julie, Julia. Gaat ook over een blog met recepten. Ik zal zeker je gerechtjes uitproberen! groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. barbara bostyn3 maart 2012 om 20:47

  'k heb er echt zin in, ik maak veel soep met enkel courgette en ajuin, ook heerlijk, maar de volgende keer vliegt er spinazie bij ! vast en zeker ! en popeye is ook meegenomen, ... enkel de body dan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanmiddag geproefd, zeer lekker en zeker voor herhaling vatbaar, mooie blog !!!, Raph. en Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen