Een eerste voorzichtig lenteslaatje...

Gelukkig schijnt de zon. Dat geeft ons toch al een beetje het gevoel dat het misschien ooit wel eens lente wordt... En zondag is het Pasen.


Ik doe dus niet meer aan wintereten. Ik begin definitief aan de lentegroenten. Asperges. Nog niet de witte. Ze zijn me nog wat te duur. En de groene moet je niet schillen. Een groot voordeel!
Koop een bundel of drie groene asperges.


Als je ze niet onmiddellijk gebruikt draai ze dan in een vochtige keukenhanddoek en bewaar ze zo in je frigo. Oude truc van ons Bomma. Groene asperges kuisen doe je als volgt: neem een asperge vast en breek de onderkant af. De asperge breekt waar harde onderdeel en het zachte bovendeel samenkomen. Je hebt dan een kortere maar wel véél lekkerder asperge. Leg ze op een bakplaat en giet er wat olijfolie over en kruid met zout alleen.


 Hussel ze door mekaar zodat ze allemaal lekker in de olie zitten. Nu ongeveer 20 min de oven in op 180°C. Kijk af en toe hé. Iets dat in de oven zit moet je in de mot houden. Ze mogen bruin worden maar niet zwart. Er is een nuance... Ondertussen bak je wat pancetta - in brunoise/dobbelsteenjes gesneden - krokant in de pan.


Voeg er op het einde wat pignons de pin aan toe en laat die ook bruinen. Als je asperges klaar zijn meng je ze met het spek en de noten en rasp er dan ook nog goed wat parmezaan over.Lekker. Lente. Licht... Ideaal voor goeie vrijdag. Echte goede christenen laten de pancetta uit het recept de lichtgelovigen en de ongelovigen doen wat ze willen...

2 opmerkingen

  1. of nemen vega spek ;)
    ziet er heerlijk uit!
    ook die wolk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. man dat klinkt kekker ! en ik heb zo'n honger 8 en mij lief is iets aan het maken met asperges uit een potteke, ga ik nu helemaal niet meer content mee zijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen