Er is een Hollander onder ons...!

Sinds enkele tijd is er vlakbij Kortrijk - in Harelbeke - een Albert Heijn. Een echt Hollands warenhuis!


Altijd leuk om eens even te verkennen. Toen we vorige keer in Amsterdam waren heb ik ook een diepgaand bezoek gebracht aan de Albert Heijn... De Nederlanders koken al jaren exotisch. Surinaams, Indisch... ze draaien er hun hand niet voor om. Je vindt er dan ook kruiden in de rekken die in onze warenhuizen onvindbaar zijn. En natuurlijk is er de pindakaas... lekker om barbecuesausjes mee te maken. Ik heb ergens nog een lekker receptje zitten - zalig bij kip! Over kip gesproken... ze hebben vanalles handige eenpersoons porties. Bomma - ze was mee op verkenningstrip - was in de wolken! Voor haar is dat zalig die éénpersoons porties. Ja, daar kan zelf mijn favoriete Delhaize nog wat van leren. Bij de afdeling fruit en groenten heb ik de granaatappelpitjes los in een doosje gevonden.


Scheelt een hoop gepruts en gesmos... Kunnen we ook weer eens meer het slaatje van Ottolenghi op het menu zetten.
Er lag ook een bakje met alle ingrediënten voor een guacomole.Tof! Heb ik ook maar in mijn kar gelegd en er dan thuis een lekkere guacomole van gebrouwen. De chili heb ik er wel niet bijgedaan. To much heat...! Gewoon de avocado geplet met wat Maldon zout en goed wat limoensap erbij. Dat is voor mij nog altijd de beste en simpelste versie van de guacomole.


In mijn pannetje heb ik dan een dikke portobello champignon gebakken. Bij nader inzien had ik die beter in de oven gebakken. Minder werk en helemaal geen omkijken naar terwijl je in de pan die dikke paddestoel voortdurend moet omdraaien. Paddestoel moet goed worden gekruid - in mijn geval dus kwistig met zout bestrooid - ondertussen zat mijn broodje al in de oven om lekker warm en krokant te worden. Een dikke schijf van mijn tomaat gesneden... en de ingrediënten van mijn vegetarische hamburger waren klaar om te assembleren.


Guacomole op de onderste helft van het broodje, enkele groene blaadjes dan mijn dikke schijf tomaat er op - niet vergeten zout op de tomaat te doen! - en daarboven dan de portobello. Deksel op het broodje en dan zonder enig schuldgevoel een grote hap nemen! Da's dan wat de Hollanders een broodje gezond noemen...


Ik geef je mee dat het best lekker is maar het doet zelf van heel ver niet denken aan the real thing! Maar ideaal als je eens een rasechte veggie op bezoek hebt...
Het maanblad van de Albert Heijn is de Allerhande, het lijkt een beetje op ons Delhaize tijdschrift.
Het is ook gratis en je kan het downloaden op je Ipad. Het zit vol leuke filmpjes en recepten. Ik heb het al staan... super!
Nu stop ik mijn loftrompet over die Hollanders of hun zelfbewustzijn - dat sowieso dat van de gemiddelde Vlaming overstijgt - krijgt nog eens een boost!Broodje gezond


Ingrediënten


  • een rijpe avocado
  • een dikke rijpe tomaat
  • enkele frisse blaadjes
  • een krokant broodje
  • wat Maldon zout
  • een portobellohoedje

1 opmerking

  1. Wij zijn ook fan! Binnenkort komt er trouwens ook een AH in Shopping Noord in Kuurne. Eind april dacht ik...

    BeantwoordenVerwijderen