Snoepen mag!

Sinds ons Sofie - MsAprilfish -  haar YouTube filmpje gemaakt heeft over Low Carb stromen de vragen naar Low Carb recepten toe. Omdat ik nu eenmaal de kok van de familie ben, doe ik het opzoekwerk en test de recepten op onze familie uit. Want alles moet wel héél lekker zijn zodat ook niet Low Carbers er content mee zijn... Nu, wees gerust, de Byttebiers zijn geen gemakkelijke klanten als het op eten aankomt. Koen is eigenlijk de gemakkelijkste van de hoop! Het enige wat hij haat zijn eieren én beesten die vol benen zitten - kwartels en kippepoten met name!
Om dat je als LowCarber géén suiker mag eten moet je alternatieven zoeken die toch zoet zijn. Wel,
ik heb iets lekker gevonden dat klaar is in één, twee, drie.

Koop ergens Medjool dadels. Dat zijn van die lekkere, vochtige, dikke dadels en niet van die uitgedroogde, oude mormels. Je kunt die bij ons in Kortijk vinden bij Vandererven in de Doorniksewijk én Rachman in de Zwevegemstraat. En ook op de zondagmarkt in Rijsel staat er een ventje met dadels. Voor al de andere sukkelaars die niet in Kortrijk wonen vraag ze aan je favoriete groentenboer of zoek bij de uitheemse, Marokkaanse winkels.
Die dadel is het cruciale element in dit snoepje, dus doe je best om ze te vinden! 


Voor de rest is het vrij simpel... Maal de amandelen - met vel dat geeft meer vezels - de dadels - zonder pit uiteraard - en een eetlepel pure cacaopoeder.Ok, het geheel ziet er verre van aanlokkelijk uit maar ik beloof je het eindresultaat is het wél!Draai er nu bolletjes van - de grote van een soepballeke. Wil je dat doen zonder de boel aan je handen te laten plakken, wrijf dan eerst je handen in met wat neutrale olie.


Laat dan je bollekens een uurtje opstijven in de diepvriezer. Ja, je hebt het goed gehoord, de diepvriezer!
En dan, zet je een tasje lekkere thee, zoek je een goed boek uit en duik je de zetel in met je snoepjes!


Snoepballetjes met dadels en amandelen
Ingredïenten  • 100 gram dikke Medjool dadels
  • 1 eetlepel ongesuikerde cacaopoeder
  • 70 gram amandelen mét velletje

1 opmerking

  1. De snoepjes zien er lekker uit, maar foei voor dat ezelsoor in je boek.

    BeantwoordenVerwijderen