Nutella brownies...

Koen is een échte chocoladefreak en ik zorg er dus voor dat we steeds een flinke voorraad chocolade in huis hebben. Maar soms is Koens chocoladeverbruik ongewoon hoog en heb ik het niet onmiddellijk in de mot en dan vallen we natuurlijk zonder... En ja, dan moet er weer eens getoverd worden hé!  Vandaar het volgende super eenvoudige receptje.
Wisten jullie dat je met een pot Nutella en wat eieren een soort brownie in mekaar kan flansen? Niet te geloven hé met twee ingredïenten!
Helemaal zonder bloem, suiker of chocolade...
Neem een grote pot Nutella - de mijne was duidelijk té klein, ik heb het recept moeten aanpassen - en vier dikke eieren.
Klop je eieren tot ze in volume verdubbelen en lekker schuimig zijn.


Laat ondertussen de Nutella in de microgolf op halve kracht wat doorwarmen. Stop af en toe om even door de chocolade te roeren.


Een minuut of twee in totaal is genoeg. Voeg dan de chocopasta geleidelijk toe aan je geklopte eieren en meng goed. Het wordt echt een smerige boel maar je moet in totaal maar twee potten afwassen dus zo erg is het ook weer niet.


Ondertussen moet je wel al je oven tot 180° voorverwarmen en een klein bakblikje bekleden met bakpapier.


Giet dan je deeg erin en bak het tussen de 25 à 30 minuten in je oven. Prik er even met een schoon mes in en als dat er weer proper uitkomt zijn je brownies klaar.


Wacht nog even met ze in stukken te snijden tot ze iets afgekoeld zijn. Haal vlug je vanille ijs uit de diepvries en maak een paar mooie bolletjes.

Geef er de nog lauwe brownies bij - bestrooi ze nog met wat poedersuiker - en je hebt een superlekker verwennerijtje...Brownies met Nutella


Ingredïenten


  • 250 gram Nutella
  • 4 dikke eieren

2 opmerkingen