Easy lemon tart...


Wij hebben dit jaar nu toch wel een fantastische zomer hé... Ik heb het gevoel dat de vakantie blijft duren hoewel we écht al in de maand september zijn. Ik geraak dus ook helemaal niet in mijn normale werkritme. Elke avond hebben we wel een reden om op een terrasje in 't stad te blijven hangen. Vandaar dat er vorige week ook geen blogpost te bespeuren was... madame was nog hélemaal in vakantiemood! En dit weekend hadden we braderie én Parijs met Maison&Objet. Leuk, boeiend én druk. Zo heb ik het natuurlijk wel graag...
Ok, genoeg excuses verzonnen. Hier komt een recept voor een top taartje dat je evengoed hartje zomer als hartje winter op tafel kan zetten. En zoals het moet bij Rue de Surène... héél gemakkelijk!
Ga voor dit recept een rol zanddeeg halen in de supermarkt. Van Herta of van het merk Delhaize. Pas op dus géén bladerdeeg en ook géén korstdeeg. Alléén zanddeeg is goed voor dit recept. Ik ben niet verantwoordelijk voor het resultaat als je een ander deeg neemt. Bij deze weze gewaarschuwd!
Zanddeeg smaakt naar petit beurre koekjes als het gebakken is. Heerlijk en het past super goed bij de zure citroenvulling.

Rol je deeg af met het papier in een taartvorm. Prik in met je vork en leg er dan weer een stukje aluminiumfolie op vol bakbonen.Bak een tien tot vijftien minuten op 180°c in de oven. Haal er dan het deeg uit en haal de bonen en het zilverpapier af. Bak nog eens tien of vijftien minuten tot heel je keuken begint te ruiken naar koekjes en je deeg mooi lichtbruin is.Laat wat afkoelen en maak ondertussen de vulling.
Voor die vulling heb je een blikje gecondenceerde zoete melk nodig van 300 gram. Die doe je in je mengkom - mixer of met de hand - samen met 150ml citroensap. Doe er nog 4 eierdooiers bij een snuifje zout en als het super citroenerig moet zijn, kan je er nog 1/4 koffielepel citroenessence bijdoen.
Die citroenessence koop ik altijd bij Dille&Kamille. Je kunt dat vinden bij de flesjes vanille en amandelessence.Doe de vulling in de taart en bak af. Dat duurt bij mij ongeveer 25 à 30 minuten. Haal ze uit en laat afkoelen. Serveer met wat zomerbessen en strooi er nog wat poedersuiker over...

Citroentaart.


Ingredïenten


  • een blikje zoete gecondenseerde melk = 300 gram
  • 150 ml citroensap
  • 1/4 theelepel citroenessence - koop je in Dille&Kamille
  • 4 eierdooiers
  • een beetje zout
  • een rol kruimeldeeg - Herta is super

Geen opmerkingen