I love lemon...

Een fris lemony dessertje met - je kent me - super weinig werk! Ook weinig ingrediënten. Iets dat je bijna - ik toch - altijd in huis hebt. Room - echte volle room, geen light - suiker en citroen. Very basic.


Neem een klein sauspannetje. Giet er de room in en doe er de suiker bij. Zet op het vuur en laat de suiker goed oplossen in de room.Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken - zet de timer en pas op dat de room niet overkookt! Neem van het vuur en voeg het citroensap toe.


 Laat een minuut of tien afkoelen, roer dan nog een goed door en giet in mooie potjes. That's it! Simpel hé... Wel wat calorietjes maar je kunt niet alles hebben!


Citroenroom

Ingrediënten voor twee potjes

 • 250 ml volle room - belangrijk want anders wordt niet stijf...
 • 55 gram suiker
 • 2,5 tafellepel citroensap4 opmerkingen

 1. Ga ik ook proberen, heb schaal vol citroenen staan en was net aan het bedenken wat ik ermee ging doen. (met dit weer geen limonade maken vandaag ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aha ! dat is er eentje om bij te houden want ik heb dat inderdaad wel eens in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm, ik ben ook ongelofelijk gek op citroen, dus dit lijkt me geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen