Let's go Italian...

We blijven aan de Méditerranée... Mozarella, maar dan eens niet met tomaten. Met sappige abrikoosjes deze keer. 't Is eigenlijk ook weer meer assemblage dan koken maar we mogen het ons toch af en toe eens gemakkelijk maken.Juist één pan moet je vuil maken, meer niet. Zet alvast je grillpan op een hoog vuur - zonder olie anders staat je keuken binnen de kortste tijd onder de rook. Snij ondertussen de abrikozen in de helft en ontpit ze. Leg ze met het snijvlak op de hete pan om er grillmarks op te maken.Draai ze om en zet je pan op een laag vuur zodat ze verder garen. Ze moeten echt door en door gaar zijn. Maak ondertussen je bordjes klaar. Leg voor iedereen een dikke bol verse buffelmozarella. Nee, nee niet die Galbani - caoutchou als je het mij vraagt - maar échte mozarella van buffelmelk.


Breek het bolletje een beetje open en giet er lekkere olijfolie over en kruid met peper en Maldon zout. Neem een handvol rucola per persoon en doe die in een mengkom. Giet er wat olijfolie op, kruid met peper en zout en meng onder mekaar met je handen - proper gewassen natuurlijk! Leg die sla dan bij op het bord samen met wat parmaham. Enige esthetiek is hier vereist. Ondertussen zijn je abrikozen waarschijnlijk gaar. Neem ze uit de pan leg ze nog even in een diep bord en strooi er nog wat suiker over. Ze moeten écht warm en zoet smaken. Da's het allerlekkerste in combinatie met die hesp en mozarella.


Steek nog vlug een ciabatta in de oven tot hij warm en krokant is en vergeet zeker niet er een Italiaans roséetje bij te schenken!Mozarella met gegrillde abrikozen

Ingrediënten

  • 1 bolleke buffelmozarelle per persoon
  • rucola
  • parmaham
  • een achttal abrikozen
  • olijfolie
  • Maldon zout
  • peper

2 opmerkingen