Speedy Italian!

In mijn diepvries zit nog van alles... en in mijn vakantie wil ik grote kuis doen. Dus een van mijn twee diepvriezers moet leeg zijn om eerst de ene en dan de andere te kunnen uitkuisen. Dus doe ik nu mijn best om zoveel mogelijk uit de diepvries klaar te maken... Die diepgevroren geroosterde aubergines zitten er al een heel tijdje in. Ik vind ze héél lekker en gemakkelijk om te gebruiken en als bonus er zitten zeer weinig caloriën in.


Het receptje dat ik vanmorgen gevonden heb voor aubergine rolletjes  sprak over ricottta. Ik had geen ricotta wel nog Chavroux en zure room. Dus heb ik het hele potje Chavroux in mijn mengkom gekieperd en er een volle eetlepel zure room bijgedaan om het wat smeuïger te krijgen. Flink wat peper en zout, peterselie en fijngesneden basilicum.

 
Even geproefd... mmm lekker! - ook een goeie dipsaus met groentjes... Ondertussen waren mijn schijfjes aubergine op kamertemperatuur. Een beetje vulling er in en dan een paar eetlepels tomatensaus - ja, ik had niks anders dan dat potje bruschettasaus - broodkruimels en parmezaan erover.


Voorverwarmde oven in op 220°C tot dat de boel mooi warm is en begint te bruinen bovenaan. Maak er nog een lekker slaatje bij en dat is nu eens Italiaans eten uit de voorraadkast!Aubergine rolletjes met tomatensaus


Ingrediënten

  • een zakje diepvries geroosterde aubergine schijfjes
  • een potje geitenkaas Chavroux
  • een eetlepel zure room
  • verse basilicum en peterselie
  • peper en zout
  • een potje lekkere tomatensaus
  • broodkruim
  • parmezaan

1 opmerking