Een beetje Parijs...

Vorige zondag zijn Koen en ik naar Maison&Objet gereden. Da's bijna in Parijs maar toch niet helemaal... maar goed het is toch weer eens wat anders dan Kortrijk.
Voor de eerste keer ben ik naar de beurs geweest in mijn nieuwe functie : chef van La Cantine!
Niet dat het veel verschil uitmaakt maar ik geniet van mijn nieuwe status!
In september waren Sofie en ik nooit tot in Parijs op de beurs geraakt omdat er een staking was van de vrachtwagenchauffeurs in Frankrijk. Opération Escargot... ik ga dat verdomme nooit vergeten! Het duurde tot voor Rijsel eer we wisten wat er aan de hand was. Na enig weg en weer getelefoneer met Koen die thuis voor zijn computer zat, beseften we dat de vrachtwagens alle verkeer naar Parijs tegenhielden en zo traag als slakken lieten rijden. Bijgevolg hebben we in september niks van de beurs gezien...
Maar nu zondag zijn we in een rechte lijn door het ochtengloren naar Villepinte gereden. Zàlige trip door de eindeloze velden.
We hebben alles op ons gemak gedaan en lekker veel koffie- en eetpauzes genomen... Het eten is niet écht optimaal maar in de hallen met de duurste spullen kun je nog wel iets lekkers vinden. Alleen de prijs! 49 euro voor mijn sushi, twee mini plastieken glaasjes wijn en de Paris-Brest van Koen. Dieven zijn dat daar.
Aangezien we dus wéér geen echt weekend/zondag hadden, heb ik weer niks kunnen koken voor mijn blog. Sorry mensen... volgende keer beter.
Maar om jullie te troosten heb ik een leuk filmpje van You Tube voor jullie. Eentje over zout. En jullie weten onderhand al wel hoe verschrikkelijk belangrijk zout voor mij is. Vooral Maldon zout.
En by the way... je kan het nu bij ons komen kopen! Ik heb nu met La Cantine een mini winkeltje met wat lekkere spullen. Basilicum olie, citroenolie, Maldonzout, Sel de Ibiza, verschrikkelijk lekkere chips en toffe azijn. Langzaam maar zeker ga ik mijn assortiment uitbreiden maar wel met spullen die ik zelf gebruik en/of getest heb.
Ok, dat was even een ander spoor... nu weer terug naar het filmpje. Het is van Samin Nosrat. Een héle goeie kok. Ik heb haar boek "Salt, Fat, Acid, Heat" een topwerk voor mensen die écht van koken houden. Hier gaat het over meer dan recepten, het gaat hier om technieken en hoe je de dingen lekker kunt krijgen.  Het échte werk dus. Ik zou zeggen enjoy...!


En volgende keer gaan we weer koken want ik heb een nieuw en zálig recept van Ottolenghi voor jullie klaar!

1 opmerking

  1. Leuk, hé, om in je nieuwe functie naar Parijs te trekken! :-) Wel een dure lunch, maar laat het niet aan je hart komen.
    Misschien een leuk idee wanneer je geen tijd hebt om een receptje te bloggen: een overzicht van de te volgen YouTube kanalen omtrent koken. Ik zou dat alleszins heel interessant vinden!

    BeantwoordenVerwijderen