The Birthdays...!

Wij - Koen en ik - verjaren allebei begin juli. Ik op twee juli en Koen op zeven juli. Een week zijn we even oud.
Omdat Koen dit jaar er een zes voor krijgt - OMG! - besloten we mijn verjaardag en sourdine te vieren en die van Koen met wat meer toeters en bellen.Op mijn verjaardag hebben we dus een lekkere fles champagne open getrokken en gewoon tomaatjes met mozarella gegeten. Lekker, niet duur en goed voor onze lijn. Tijdens onze verjaardagsweek is het open zwembad weer opengegaan en we zijn dat dan ook even gaan inwijden op vrijdagavond. Koen kon jammer genoeg niet mee, weer een of ander ding op zijn agenda.
Maar 't was heerlijk... er was zelfs een DJ met zàlige retro muziek om ons in de sfeer te brengen. Ik voelde me gelijk weer twintig jaar! Mijn Sofie had gezorgd voor een fles gin en enkele toffe vriendinnen en ik voor een fles rosé, wat plastic glazen en een grote watermeloen et voilà... we had a party!
Zondag waren we gevraagd bij Danïel en Inge, dus het vieren kon verder gaan!

Danïel had een heerlijk rosé wijntje gekocht bij Crombé en ondanks de donkere wolken af en toe bleef de sfeer er in... Danïel had ook super cute lookbolletjes, gekregen van een buurvrouw die regelmatig naar Noord-Afrika trekt.
Ik had zoiets nog nooit gezien, bij ons zijn dat altijd van die kanjers!
Maandag en ook nog gisteren dinsdag heb ik ongelofelijk hard gewerkt hier in huis. Mijn hele grote kuis is gedaan. Alle gordijnen gewassen en fris opgehangen en al de kasten uitgemest. En man, wat doet een mens toch bijeen... en hoe meer kasten je hebt hoe gevaarlijker om ze vol te steken. Ik heb zeker zeven zakken naar de Kringloop winkel gebracht gisteren. Maar nu heb ik zelfs kasten met NIKS in. Top! Ik word nog een minimalist! Het enige eiland van rommel is nog Koens bureau maar dat laat ik hem een van de volgende weekenden zelf doen.


Ondertussen koop ik enkele grote witte dozen bij Ikea vandaag om al de rommel/papieren in weg te steken...
En gisterenavond als kers op de taart zijn we bij Table d'amis gaan eten met Bruno en Sofie om Koens verjaardag met manieren te vieren... Sofie en Matthieu - de creatievelingen achter Table d'amis zijn ondertussen onze buren geworden aan Sint Maartenskerk. Wij zijn super content dat ze van Walle naar het centrum van Kortrijk verhuisd zijn. Weer wat meer luister voor onze binnenstad!
Mathieu kan werkelijk toveren met eten... een tomaat die Matthieu onder handen heeft genomen smaakt zoals je in je hoofd denkt dat tomaat smaakt. Hier valt alles in zijn plooi...
Al je zinnen worden gestreeld. Eerst en vooral het zicht... het ziet er gewoonweg heerlijk uit én dan de geuren! Vooral de geur van het gerookte hout bij de vis was fenomenaal ik heb zelfs nu nog altijd die een beetje in mijn neus hangen!
 
En dan de smaak van het allerlaatste chocoladegebakje... pure, smeuïge chocolade op een korstje van krokante, gebakken ajuin. Raar, zéér raar dat wel maar lekker man! En dan maakt Sofie - niet de mijne maar die van Matthieu - er nog een extra ervaring van door er wijnen bij te geven waar een mens nooit aan zou denken... laat staan kennen!

't Was echt een superleuke ervaring en we zullen met plezier aan Koens zestigste verjaardag terugdenken!

3 opmerkingen

 1. Matthieu met 2 t's maar voor de rest wel een leuke blogpost ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. allebei een zeer gelukkige verjaardag !
  En ik heb ook zo'n kleine bollekes look : zelfgeteeld in plantzakken !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor deze leuke dag met jullie

  BeantwoordenVerwijderen