Het koninkrijk van Kurt...

Kurt is onze bloemenman in Kortrijk. Samen met Liddy - zijn vrouwke - zoekt hij de heerlijkst ruikende rozen en de mooiste pioenen voor zijn klanten. Wij zijn vaste klant voor de jaarlijkse Kerstboom en Kerstversiering van de winkel. Mijn Sofie heeft soms wilde ideeën in haar hoofd en Kurt ziet het gelukkig altijd zitten om die uit te voeren...
Maar als hij de deur van de bloemenwinkel dicht trekt dan springt Kurt op zijn fiets en rijdt naar zijn groententuin. En daar ligt zijn échte passie!
En wat ligt die tuin mooi... ik besef soms echt niet genoeg hoe mooi het hier in Kortrijk wel is. Wij zijn door en door stadsmussen en rijden bijna nooit naar Zwevegem, Rollegem of Dottenijs. En da's stom want het is zàlig om in de zomer tussen de velden en de weilanden te rijden...Jullie weten dat ik amper een pot rozemarijn in leven kan houden en ik heb dan ook een geweldige bewondering voor alle mensen met groene vingers. Heel Kurts tuin is biologisch er komt geen sproeistofje aan te pas. Om de vieze beesten op afstand te houden maakt hij zelf een slecht smakend mengsel van overschotten van planten en dat sproeit hij dan op zijn prei. Doet me denken aan dat spul waar Obelix in gevallen is...Met de tuin van Kurt worden twee huishoudens in leven gehouden. Dat van zijn ouders en het zijne.
Ze eten het hele jaar door van de groenten. In de zomer dus bakken tomaten, sla en boontjes en in de winter rode kolen, spruitjes, pompoen, pastinaken en zélfs witloof en schorseneren. Niks is hem te moeilijk! Ik wist niet dat gewone mensen witloof konden kweken in hun tuin!En het blijft niet bij groenten alleen! Hij heeft ook een hele veestapel. Een mooi schaapje dat in april geboren is en dat hij potverdorie in oktober al gaat opeten.
Kijk even naar de foto maar hecht je vooral niet aan dat schaap want ocharme dat gaat op Kurt zijn barbecue...
Ook de kippen, kalkoenen en parelhoentjes moeten er vroeg of laat aan geloven. Die kalkoenen daar kan ik geen compassie mee hebben, dat zijn sowieso mottige beesten maar die parelhoentjes zijn best wel elegant!


Eigenlijk moet Liddy enkel maar voor waspoeder en wc papier naar de winkel al de rest komt van Kurt zijn tuin. Daar kunnen gewone stervelingen als ik maar van dromen...!

Geen opmerkingen