Terug thuis...

Ja, het doet eigenlijk deugd om terug thuis in Kortrijk te zijn. Parijs en Londen waren heerlijk en ik heb super veel gezien - en pakken leuke foto's kunnen maken - ongelofelijk veel rondgestapt en bezocht... en dus massa's te vertellen.Momenteel zit ik lekker rustig achter mijn laptop - met een warme latte in mijn nieuwe mug van de Tate Modern - en ben van plan jullie een verslag geven van deel één van onze vakantie : Parijs. Bloggen in Parijs was ik hoegenaamd niet van plan - twee dagen en één nacht is daarvoor écht veel tekort - maar in Londen stond het wel op mijn programma en mijn laptop zat mee in mijn valies. Toch is er daar niks van in huis gekomen. Bruno en Sofie waren ook mee en dus was het heel wat drukker. Die gasten babbelen de hele tijd door alles door en lopen in en uit en ik kon me dus voor geen meter concentreren... vandaar dat er vorige maandag geen blogpost te bespeuren was!
Deze keer zaten we in Parijs eens niet in de Rue de Surène maar in Le Quartier Latin. Het hotel was niet groter dan onze gewone Alison en qua service en bediening kwam het dicht in de buurt. Maar volgens Koen moet je af en toe eens van stadsdeel veranderen om Parijs door en door te leren kennen. En ik zeg het niet graag maar hij heeft daar misschien wél gelijk in. Dag één begon ongelofelijk vroeg want Koen had een TGV geboekt op een ontiegelijk vroeg uur. Om zeven uur stonden we al in Parijs! Niks is er dan open, helemaal niks... en wat doet een mens dan? Ja, wat rondwandelen de valiezen af zetten en wachten tot de café's en de restaurants opengaan. Het ontbijt bij Les Deux Magots maakte echter alles goed en na een dikke omelet was ik weer tot alles in staat.
We hadden een ambitieus programma: drie tentoonstellingen, allemaal op verschillende locaties én dan wilde ik nog even Merci, de BHV én La Grande Epicerie doen. Tuurlijk dat we dat niet allemaal gedaan gekregen hebben... alhoewel we die dag toch ongeveer 35 000 stappen gezet hebben.
 Mijn voeten hebben het wel geweten want ze waren totaal oververhit!
Wat we dus wél gedaan hebben is in de voormiddag de tentoonstelling van Le Corbusier in
Beaubourg en een korte shopping trip in de BHV - dat is de vroegere Bazar de l'Hôtel de Ville - om wat leuke kookboeken in te slaan.
 's Middags op een terrasje een lunch in de Marais - leuk terras, slecht eten - en dan even doortrekken tot aan Merci - altijd de moeite waard om wat inspiratie op te doen - en dan terug naar het hotel om even een dringende, korte siesta te doen!In de late namiddag zijn we dan naar het Palais de Tokyo gewandeld om de tentoonstelling Aqua Alta te bezoeken. En dat was echt de max! Ze hadden de benedenverdieping volledig onder water gezet en je mocht zelf met een roeiboot rondvaren. Schoenen uit en op blote voeten de boot in... zalig met dat warme weer!
Alles gebeurde in totale duisternis terwijl je rondom op de muren projecties kon zien...
We waren eigenlijk van plan om daar ook iets te eten maar we hebben het bij een aperitief gehouden op het terras.
Om te eten zijn we terug langs de Seine van de Eifeltoren tot aan het Quartier Latin gewandeld  en hebben dan daar in zo'n fout Grieks grillrestaurantje gegeten.

A real tourist trap, maar 't smaakte, waarschijnlijk omdat we allebei dood van de honger waren!

Op dag twee was het bloedheet. Om twaalf uur hadden we afgesproken met vrienden uit Kortrijk om hun Parijse stek te bezoeken. Man, daar ben ik nu écht jaloers van hé, een buitenverblijf in Parijs! Bekijk gewoonweg even de entrée en de traphal...
Onze lunch samen was heerlijk! Het adresje is écht een aanrader - François Félix in de Boissy d'Anglas. Dat is de zijstraat van de Faubourg Saint Honoré die langs de Crillon loopt naar de Place des Tuileries. En het allerleukste is er de bediening al de jongens dragen er een zwarte kilt... best sexy als je het mij vraagt!
Om zeven uur vertrok onze trein terug naar Rijsel en dus hebben we buiten een laatste stop bij Les Deux Magots voor een fris drankje niet veel meer uitgespookt op onze laatste namiddag in Parijs...

Verslag van Londen volgt en ik zal er ook nog ergens een leuk receptje tussenzwieren maar weet dat mijn kookgoesting momenteel niet groot is... I'm in holiday mood!


6 opmerkingen

 1. Awel, ik was eergisteren ook in palais de tokyo en heb beide vleugels bezocht. Ik vond het echt geweldig, vooral die japanners in de kelder. Maar dat met dat water vond ik ook tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben enkel Aqua Alta gedaan en dan nog die rare constructie/boom bekeken in de zaal ernaast... maar sowieso is Parijs altijd de max!

   Verwijderen
 2. Wat hou ik toch van jouw blogjes, super! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo lief... ik doe het omdat ik het graag doe en zo de dingen van me af kan schrijven en de feedback die ik van jullie allemaal krijg doet zo'n deugd... Dank je Nathalie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke post zeg! Ik was ook van plan te bloggen op reis.. niet dus! What can I say? A holiday mood, zeker? :) Zag er mij een drukke, maar leuke tweedaagse in Parijs uit! Wij plannen (of ik..) ook altijd veel te veel. Ik kan het echt niet helpen.
  Die tentoonstelling ziet er super leuk uit, maar ik weet nog niet of ik Steven kan overtuigen. ;) Ik kijk al uit naar je blogposts over Londen!
  Geniet nog van de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, Kelly, Koen is goed getraind... ;) ik laat pas in Parijs weten wat het programma is!

  BeantwoordenVerwijderen