What we did in Londen...

Het weer zat ons zeker in het begin niet helemaal mee maar wie stoort zich daaraan als er zoveel te doen valt...
De eerste dag hebben Koen en ik een reuze wandeling gemaakt langs de Thames om de Tate Modern te bezoeken. In tegenstelling met Parijs zijn alle musea gratis in Londen maar voor de tijdelijke tentoonstelling moet je wel betalen.

Het leuke aan bijna elk museum is dat er meestal een toffe shop is en een restaurant/café is. Nu hadden we deze keer geen geluk dat café zat bomvol en we hebben dan maar een leuke Italiaan om de hoek geprobeerd om te lunchen.

Voor Boroughmarket waren we jammer genoeg te laat... bijna alle kraampjes waren al gesloten.
's Avonds hebben we een Grieks restaurant geprobeerd dat vlakbij ons om de hoek zat. Het was meer een Midden Oosters dan een Grieks restaurant want de kaart bestond alleen uit Mezze. Zàlig dus!
Dag twee ben ik alleen op stap geweest - iedereen had andere plannen - en heb ik Bloomsburry verkend.  Ik ben al zeer lang fan van de School of Life van Alain de Botton en die ligt midden in Bloomsburry.
Ik zou en moest daar even binnen lopen om een filosofisch boek kopen...

In Antwerpen hebben ze nu recent ook een adres en misschien ga ik daar binnenkort eens op cursus.
In tussentijd bekijk ik hun You Tube kanaal en lees de boeken die je ook voor een groot deel hier in Kortrijk bij Theoria kan vinden.
Bloomsburry is een rustige wijk met veel squares veel groen en mooie, verzorgde Londense huizen. Heerlijk om door te wandelen.

En ik heb er echt toffe winkeltjes gevonden het één al specialer dan het andere. Een kleine boekenwinkel/uitgeverij die over de hele wereld boeken verstuurd en alle boeken voorziet van een prachtige grijze kaft...
En andere winkel verkocht bedrukt linnen en ik heb er een leuke schort met sardienen kunnen kopen - ideaal om aan te doen wanneer ik een nieuw You Tube filmpje maak!

Die avond zijn we in Jamie's Italian gaan eten. Je kan er niet reserveren en dus moet je gewoonweg wachten tot het aan je beurt is.
Ondertussen krijg je al wel de menukaart en kan je alvast aperitieven.
Ondanks de drukte was de service top en het eten heerlijk. Een echte aanrader!
Samen met Bruno ben ik ook een korte - 30 minuten! - kookles van Mexican Streetfood gaan volgen.
Ik wou eigenlijk gewoonweg even zien hoe ze dat organiseren in zo'n korte tijd. 't Was wel tof...
Het deeg voor de taco's stond al klaar maar we konden wel de tacopress uit proberen. En omdat het  Take Away was konden we onze taco's lekker thuis opeten!
Met Sofie ben ik niet gaan koken maar wel gaan shoppen -iedereen zijn specialiteit hé. En mensen, in Londen kan je shoppen...!
De allerleukste winkel was echter Foyles. Da's een enorm grote boekenwinkel op Charing Cross.
Ik heb er uren in doorgebracht!

Je kon er op je gemak koffiedrinken en boeken lezen - een top combinatie als je het mij vraagt.

De laatste avond zijn we naar Ottolenghi's Nopi geweest. Mooi, héél mooi maar het viel me eigenlijk wel wat tegen.
 
De presentatie was niet super, het was lekker dat wel maar misschien had ik er ook  teveel van verwacht... en het was bovendien héél duur.
Mijn hoofdgerecht - zeebaars - was enkel zeebaars met geen stukje groente bij. Nogal povertjes vind ik...


Eerlijk voor het geld dat we daar uitgegeven hebben kunnen we hier in Kortrijk beter eten. Nu, ik ben wel blij dat ik er geweest ben maar ik ga zeker niet meer terug.
En ik sluit af met een mooie quote van Keats die in de boekwinkel op het station Saint Pancras hing, ik kan het echt niet beter zeggen...


3 opmerkingen

 1. Prachtig verslag! Ik heb weer leuke, nieuwe adresjes ontdekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toevallig vorige week beslist dat het hoog tijd is om onze 2 kids (12 en 14 jaar) te laten kennismaken met deze prachtige stad. Ik sla jouw tips zeker op; het lijken me nu al top-adresjes! Merci, hoor voor je mooi verslagje! Lieve groet, V.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, dit is zo leuk om te lezen!
  Lieve, kan je eens de link van die uitgeverij/boekenwinkel geven aub?
  Ben ook benieuwd welk dik boek je gekocht hebt en in de draagtas zit.
  Ik zou graag zo een kopen over koken met de Aga

  BeantwoordenVerwijderen