Crossing the Channel...

Dit jaar werd het dus Londen. Vorig jaar Parijs - Place des Vosges - en nu Neal Street in hartje Londen. Jullie weten dat mijn hart in Parijs ligt maar ik wou Londen ook écht een kans geven. Koen had al in januari een leuk loftje gevonden via Airbnb. De eigenares,
Jo, was een leuke madame en dat is natuurlijk een plus voor mijn Koen! Een slaapkamer, een leuke keuken en een slaapbank in de living.


Al grappend hadden we aan de kinderen gezegd dat ze altijd eens een nachtje mochten komen logeren... Nooit gedacht dat ze allebei de héle periode zouden meekomen!

Ons loftje zat vlak boven een Diner - dat is een eethuisje waar je superlekker kunt ontbijten en ook de de hele dag het betere fastfood kan eten. Dus bij aankomst was ons eerste werk een goed ontbijt bestellen!
Het weer zat ons de eerste dag niet mee maar sowieso moet een mens zich dan installeren wat boodschappen doen en de boel op orde zetten. Gelukkig zat er vlak om de hoek een Marks&Spencer waar ik boodschappen kon doen. Man, is dat raar in Londen... alles is verpakt in plastic! Tot de patatten toe.
En duur mensen, ongelofelijk! In Parijs zijn de prijzen een beetje zoals bij ons in Kortrijk maar in Londen is het écht heel duur. Ik begrijp echt dat de mensen daar veel buitenshuis eten want het verschil tussen zelf koken en uitgaan eten is klein. Ik ben ook een keertje gaan shoppen in Whole Foods.
Ongelofelijk wat ik daar allemaal gevonden heb... Leuk maar ook weer super duur!

Mijn Londense keuken was vrij minimaal uitgerust : vier platte borden, vier dessert borden, drie waterglazen en gelukkig zes wijnglazen. Ik had wel mijn voorzorgen genomen en mijn Maldon zout  en ook mijn lekkere koffie van Jaquemotte én mijn koffiefilter in mijn valies gestoken. Vorig jaar heb ik half Parijs afgelopen om een koffiefilter te vinden dus dit jaar was ik geleerd! Koken in een andere keuken is altijd even wennen maar uiteindelijk hebben we dag één lekker gegeten.
Airbnb is gewoonweg een zàlige formule! Je hebt alles wat je nodig hebt en zovéél vrijheid... je moet niet poetsen zoals in een gewoon appartement - de cleaner komt sowieso - en je leeft gewoon tussen de Londenaars! Ik ben gewonnen voor de formule!
Liefste mensen er zitten hier twee hongerige mannen bij mij aan tafel en ik moet dus dringend twee biefstukken in de pan gaan leggen bijgevolg gaan jullie deel twee van onze uitstap naar Londen krijgen in de loop van deze week te lezen krijgen....


2 opmerkingen

  1. het helpt natuurlijk niet dat de pond zo duur staat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er zo leuk uit! Ik kijk al uit naar het volgend verslag! Geef je eens de Airbnb door waar jullie gelogeerd hebben?

    BeantwoordenVerwijderen