Toveren met Nutella...

Soms moet je het gewoon niet ver gaan zoeken. Ik zal jullie vandaag bewijzen dat je al met twee ingredïenten een fantastisch dessert in mekaar kunt knutselen. Alhoewel mijn Koen écht een dessertmens is, ben ik gewoonweg geen dessertkok. Mijn inspiratie stopt meestal onmiddellijk na het hoofdgerecht. En als het moet denk altijd eerst in de richting van fruit. Appelen en peren in de herfst, bessen in de lente/zomer. Ijs en chocolade zie ik ook nog wel zitten maar dan moeten het poepgemakkelijke recepten zijn of ik begin er niet aan!

Vannacht - al surfend van kookblog naar kookblog - stootte ik op zo'n ongelofelijk simpel chocolade dessertje. Vandaar dat ik me vandaag onmiddellijk een grote pot Nutella heb aangeschaft - bij gebrek aan kinderen staat dat hier immers niet meer als vast item in de kast...


Geloof het of niet het enige dat je moet doen is héél koude slagroom opkloppen en dan onder de Nutella mengen.


 Je moet gewoon zorgen dat je choco niet keihard is. Je kan hem altijd even in de microgolf stoppen om wat smeuïger te worden. Schep dan lepel voor lepel de slagroom in de choco en meng goed. Het is niet zoals eiwit onderscheppen je moet écht meer draaien en mengen met je spatel.


Voor de rest is het simpel... schep in een mooi glaasje en versier met wat je in huis hebt. Ik ben geen fan van Ferrero Rocher én zeker niet van hun reclamespotje - horribel - maar hier werken die dingen met nootjes fantastisch! Laat je creatie opstijven in de frigo et voilà een megasimpel dessert mét allure!
Chocolademousse van Nutella
Ingredïenten - voor 4 personen  • 320 gram Nutella
  • 450 ml room van 30% vet die héél koud is
  • iets om te versieren...1 opmerking