Londen...

Vorige maandag zijn Sofie en ik samen een dagje weg en weer naar Londen geweest. 't Was mijn verjaardagscadeau aan Sofie. Een héle dag met ons tweetjes eten en shoppen in Londen. Slim gezien van mij natuurlijk... een cadeau waar ik ook mee van kon genieten!
Om zes uur 's morgens zijn we uit Kortrijk vertrokken met de auto naar het station van Lille Europe. En, iets wat een fluitje van een cent zou moeten zijn was bijnà faliekant afgelopen, we reden namelijk de juiste afrit straal voorbij! Ja, babbelen hé... Na héél wat gestress en gezweet zijn we dan uiteindelijk toch nog op tijd aan onze Eurostar geraakt. Gelukkig, want zo goedkoop zijn de tickets naar Londen nu ook weer niet!
Na een bijna rustige reis - naast ons zat zo'n giecheltrien -  kwamen we aan in St. Pancreas.Vandaar hebben we rechtstreeks de metro genomen naar Covent Garden om te gaan ontbijten in de Ivy.Zàlige service en nu eens een écht Engels ontbijt met alles - eieren en zo - erop en eraan!
Om dat het nog veel te vroeg was om te gaan shoppen, zijn we eerst langs de Theems, Big Ben en door St. James Park gewandeld. En niet onbelangrijk... mét de lentezon in onze rug!
Anthropologie in Regentstreet is een van onze favoriete winkels en ze hebben daar echt van alles... een beetje La caverne d'Ali Baba! Echt mensen, als jullie naar Londen gaan, vergeet dan niet om daar zéker langs gaan.
Het is iets anders dan Merci in Parijs maar toch ook weer een beetje hetzelfde. Wij vinden daar steeds nieuwe inspiratie voor onze winkel op het Vandaleplein.
Natuurlijk hebben we ook al de winkels van de High Street gedaan en we kwamen eensgezind tot de conclusie dat ze allemaal een beetje hetzelfde hebben. Geef ons dan maar de originele winkels hier in Kortrijk waar de eigenaars zélf een toffe collectie samenstellen...
's Middags was Soho aan de beurt. Eerst en vooral aten we een lekkere lunch - buiten op het terras - in Le Comptoir Libanais. Heerlijk eten in een super kitcherige omgeving... écht ons ding - qua eten toch!
Na al het geslenter zijn we dan nog juist voor we de metro weer instapten richtig station even bij Selfridges binnengewipt. Man, man, heb je daar mooie én dure spullen... Alleen al voor de schoenen is er daar een heel verdiep gereserveerd!
Om tien uur stonden we terug in Rijsel waar we dan nog even moeten zoeken hebben naar onze auto want met al dat gehaast van 's morgens waren we totaal vergeten in welke parking we stonden!


1 opmerking

  1. Een wel heel slim cadeau (m.a.w.: ik zou ook zo'n cadeau geven ;-)).
    Anthropologie is inderdaad een zalige winkel! Ik noteer alvast dat ontbijtadresje voor een volgend bezoek aan Londen.

    BeantwoordenVerwijderen