Almost there...

Nu is het nog een kwestie van dagen voor we openen... Als er geen wiel meer afloopt doen we vrijdagavond - 24 november - voor het eerst de deuren van ons restaurant open. Man, man het zijn nu echt spannende dagen én vooral slapeloze nachten.
Vorige week hebben we onze opleiding "barrista" gekregen in de branderij van Viva Sara in Vichte.
Er komt echt wel heel wat kijken bij een goeie koffie. Peter Deprez, mede-eigenaar van de branderij Viva Sara, gaf ons een degelijke opleiding. Eerst en vooral moet je weten dat alle koffieplantages tussen de keerkringen liggen.
Logisch eigenlijk want koffie groeit waar het lekker warm én vochtig is... Koffie kun je een beetje vergelijken met wijn. Je kunt verschillende soorten mengen tot een mooie blend of je kunt ook opteren voor een enkel gebied of zelfs gaan voor koffie van een enkele plantage.
Een van de duurste koffies is nog altijd de Blue Mountain koffie van Jamaica. Nu, dat wist ik al jaren... wij zijn namelijk op huwelijksreis geweest in Jamaica en hebben toen al Blue Mountain koffie geproefd!
Zàlig vind ik dat, al die uitleg over een product. Op slag wordt een simpele koffie een kunstwerkje.

Na al de theorie en een bezoek aan het uitgebreide koffiemuseum waar we de Melitta filters van onze grootmoeders konden bekijken, mochten we eindelijk koffie maken.
En daar komen een héél aantal dingen bij kijken. De juiste hoeveelheid koffie zorgt voor de perfecte druk: 9 bar dus. En dan spreken we nog niet van het opstomen van de melk... ook al een techniek en kunst op zich.En als je dan nog een stapje verder wil gaan is er nog de "latte art".
Verder dan een hartje heb ik nog niet gebracht maar oefening baart kunst en wie weet wat ik volgend jaar allemaal kan!

3 opmerkingen

 1. Ik kijk er naar uit om langs te komen in jullie vernieuwde zaak en het nieuwe restaurant! Een koffie met een hartje vind ik al een hele prestatie, hoor! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes ! Tot 30 december, we komen eens kijken vanuit het verre Limburg !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Véél succes !
  30 december komen we eens kijken vanuit het verre Limburg !

  BeantwoordenVerwijderen