Eindelijk aan de spirelli...

Ondanks het feit dat ik al een massa spirelli's verkocht heb in de winkel had ik er tot nog toe zélf geen in gebruik. Jullie weten onderhand al wel dat ik absoluut géén fan ben van allerlei stomme cooking tools die alleen maar zorgen voor meer clutter in je keukenkasten en schuiven. Maar nu ben ik toch gezwicht voor de spirelli...
Vandaag dus een proefstukje. Met dé groente die wel geboren lijkt voor de spirelli... de courgette! Vroeger werd een courgette eerder als soepgroente beschouwd en had absoluut niet zo'n hippe status als nu. Samen met de avocado en de boerenkool/kale is de courgette momenteel een van de meest geïnstagramde en populairste groente geworden.
Nu heb ik altijd wel graag courgetten gegeten, vooral geroosterd omdat ze dan hélemaal van smaak veranderen. Van flauw en flets naar lekker umami! Natuurlijk moet je eerst de boel degelijk kruiden.

Ik gebruik hiervoor mijn geliefde Maldonzout, peper uit de molen, tijm en olijfolie voor ik het de oven ingooi.
Om alles extra lekker te maken heb ik ook nog wat kerstomaatjes in de oven gezet. Ook die kregen wat zout, peper en olijfolie. Als extraatje heb ik ze nog even verwend met heerlijke oude balsamico.
Dan allebei op hoge temperatuur - 200° - de oven in voor een goeie twintig minuten.


Dan enkele eitjes losgeklopt, gekruid met wat Maldon zout en dan mijn pan in. Even laten stollen en dan alle courgetti er midden in.
Op laag vuur alles mooi laten garen en voilà mijn super omeletje was klaar.
Nog wat pijpajuin erop en samen met de geconfijte tomaatjes was dat een heerlijke lunch!Omelet met geroosterde courgetti en geconfijte kerstomaatjes Voor de tomaatjes

 • twee handenvol kerstomaatjes
 • olijfolie
 • Maldonzout
 • peper 
 • oude balsamico - de stroperige soort Voor de omelet

 • een dikke courget
 • drie eitjes 
 • Maldon zout
 • peper uit de molen
 • gedroogde tijm
 • pijpajuintjes gesneden

Geen opmerkingen