Eindelijk Parijs...

Op Paasmorgen hebben we een vroege TGV naar Parijs genomen... Na al die weken hard werken in La Cantine was er eindelijk een beetje vakantie! Twee volle dagen Parijs. Heerlijk!
Gelukkig zijn onze kindjes uit het paaseieren rapen gegroeid en konden we ze zonder probleem achterlaten in respectievelijk Kortrijk en Antwerpen.
Dank zij de tips van de familie Vieren - zij staan ons steeds bij als het Parijs betreft - hadden we een leuk hotel in le 9ième. Hotel Paradis is klein, gezellig én wat belangrijk is... op wandelafstand van al de buurten waar we graag rondlopen.
Omdat het nog zó koud was vroeg op de morgen beslisten we om eerst ter plaatse een lekker ontbijtje te nemen met hete koffie en warme toast.


En dan was het stappen geblazen naar Buvette alwaar we een tweede ontbijt - ik toch - nuttigden.


Ja, ik moet toch sowieso marktonderzoek doen en overal wat bijleren hé... Buvette is een zalig adresje om te ontbijten, te lunchen of een zomaar een hapje te eten bij een lekker glaasje wijn. Smal, klein én bomvol volk.
Ondertussen was de temperatuur buiten een flink stuk geklommen en konden we volop genieten van de schitterende Rue des Martyrs. Een echte straat voor foodies! Daar maken de groentemannen écht serieus werk van hun etalage.

Van alles kan je er vinden... bloemenwinkels, artisanale bakkerijen, beenhouwers. En alles was open ondanks het feit dat het toch Pasen was.
Omdat je na twee ontbijten niet écht meer kunt lunchen, besloten we gewoonweg om een dessert te eten maar dan wel vergezeld van een goed wijntje.
In Champeaux - waar vroeger Forum des Halles was - kan je goed eten en is de bediening zeer vriendelijk. En je hebt ook een goed zicht op al het verse groen van de nieuw aangelegde Jardin Nelson Mandela.
Op zondag zijn de Seineboorden autoloos en dus hebben we een hele lange wandeling langs het water gemaakt. Kwestie van wat caloriën te verbranden.
Het was natuurlijk niet al eten wat de klok sloeg! We hebben ook nog een tentoonstelling bezocht in Beaubourg. Jim Dine. Die man heeft een zwak voor harten, badjassen en Pinokio. Zelf heb ik het niet écht zo met harten maar geef toe die van Jim zijn niet mis!
Le Marais met de Place des Vosges staat sinds we er ooit een kleine week gelogeerd hebben ook altijd op ons programma.
En natuurlijk hebben we ook Merci weer bezocht...maar wel op maandag want die zijn nooit open op zondag.
En, ja, ook daar hebben we gegeten en wel in "Cantine"... we voelden ons onmiddellijk thuis!
In de Printemps op de boulevard Haussman heb je nu op de twee bovenste verdiepingen een "Printemps du Gout".
Zo'n beetje als La Grande Epicerie op de Rive Gauche. Tof, en mooi maar wel ook zéér duur.
Niet om elke week je boodschappen te gaan doen. Maar het uitzicht op het terras is wel de moeite om de roltrap tot boven te nemen...
Omdat er een "grève" bij het SCNF was aangekondigd op maandag zijn we uit alle veiligheid maar  een paar uur vroeger naar huis gekomen.
Met die Fransen weet je maar nooit... en ik wilde toch weer tijdig terug in mijn keuken kunnen staan.


1 opmerking

  1. Parijs is echt mijn lievelingsstaad. Leuk om bij jou weer wat nieuwe adressen te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen