Lisboa... again!

Buiten eten en drinken kan je in Lissabon natuurlijk ook het een en het ander bezoeken. Vandaar dat ik jullie vandaag tracteer op wat foto's van onze uitstapjes in en rond Lissabon.
Jullie weten ondertussen al dat Koen en ik houden van hedendaagse kunst en dus stond het Museum Maat zeker op ons programma.




Maat is gebouwd bij een oude - nu gerestaureerde electriciteitscentrale - en gelegen in het stadsgedeelte Bélem. We namen een Uber want te voet zagen we dat niet zitten.




Lissabon ligt aan de monding van de Taag. En de rivier is daar écht heel breed en de bruggen zijn dus ook héél lang. We hadden die dag schitterend en warm weer met een strakke blauwe lucht. En dat in februari!




Geef toe, van ver heeft die brug toch wel een zeker "Golden Gate" gehalte!





Van iedereen kregen we de tip om Sintra en Cascais te bezoeken...  En ja, het heeft wel wat, Sintra.
Daar staat namelijk het voormalige koninklijk paleis waar elke bewoner er een stukje heeft bij- of aangebouwd. Enige samenhang zie ik niet echt buiten dat alles ongelofelijk kleurig is. Voor mij heeft het geheel een groot Disney gehalte. Dus... niet echt mijn ding. Maar het mag gezegd zijn, het uitzicht is prachtig.




De tuin rond het paleis was zalig om in te wandelen en we hebben er ook nog lekkere koekjes gekocht...






De binnenstad van Lissabon is cosy en niet te groot en gewoonweg gezellig om in rond te lopen. En doordat ze op heuvels gebouwd is heb je toffe uitzichten.



Doordat de stad zoveel hoogteverschillen heeft doe je de vreemdste ontdekkingen...
Je stapt in de ene straat een winkel binnen en op de derde verdieping stap je weer buiten in een andere straat. Heel apart!




De grote en belangrijke straten lopen door tot aan de Taag en 's avonds zit iedereen daar te genieten van de zonsondergang...




Ook 's avonds een terrasje doen was geen probleem... En zien jullie hoe mooi de bestrating is? Overal zijn de straten met blinkende kasseitjes betegeld en overal verwerken ze er prachtige patronen in.






En natuurlijk heb ik ook nog een super leuke winkel gevonden : La Vida Portugesa! Gewoonweg top!






Nog mooier dan Merci in Parijs en het leuke was dat ze zoveel food verkochten. Sardientjes in blik&olie bij de vleet...
Op onze laatste dag zijn we naar het voormalige terrein van de Expo geweest met de niet te overtreffen Hop on Hop off bus. Het lijkt een domme toeristtrap maar eigenlijk zijn die bussen héél handig want met de prijs van één ticket kan je een héle dag op en af stappen en bezoeken wat je wilt.


 

En,ja, daar was er wéér een lange brug! Maar ook het station was de moeite waard om te bekijken... want niemand minder dan Calatrava was de architect.




's Middags zochten we altijd een snelle, lichte hap omdat na het uitgebreide ontbijt in ons hotel en het geplande restaurantbezoek van 's avonds de caloriën zich niet mochten opstapelen...





En wees maar zeker... in Lissabon kan je bère lekkere dingen vinden!




Vier nachten, vijf dagen. Het was ideaal om een stad zoals Lissabon te bezoeken. En deze keer hebben we echt ons verstand gebruikte en niet elke dag 28000 stappen gezet... want na een vol jaar La Cantine was deze stop écht broodnodig!

1 opmerking

  1. Lissabon is de moeite! La vida portugesa is inderdaad top. Wat een mooie spulletjes hebben ze daar allemaal. Ben twee jaar geleden twee maal naar Portugal geweest toen mijn dochter daar voor zes maanden werkte.

    BeantwoordenVerwijderen