Lisboa...

Vorige week zijn Koen en ik enkele dagen naar Lissabon geweest. Een broodnodige break na meer dan een jaar en half ononderbroken werken in La Cantine.
Normaal gezien moet je écht ver vliegen om ergens mooi weer te hebben in de maand februari. Maar komt het nu door de opwarming van de aarde of is het gewoon een gelukkig toeval... het weer was zàlig!
En mensen, Lissabon, dat is écht een heerlijke stad. Mooie gebouwen, lekker&goedkoop eten, vriendelijke mensen en veel leuke pleintjes vol terrasjes. Wat moet een mens meer hebben op een citytrip!
Over de terrasjes gesproken... overal, maar dan ook overal kwamen we de stoeltjes van La Cantine tegen. We wisten wel dat we Portugese stoelen en tafels voor ons terras gekocht hadden maar dat ze werkelijk cultureel erfgoed waren, hebben we pas in Lissabon beseft!
En nu hadden we eindelijk de tijd om zélf eens in de stoeltjes te gaan zitten...
Lekker eten is niet duur in Lissabon en ze hebben daar hippe en trendy restaurants. Je kan er serieus wat bijleren. De beste adressen kregen we via vrienden. Bespaart je altijd een hoop gezoek en ontgoochelingen.
Oficina do Duque is zo'n adres. Geen groot restaurant en heel sober maar erg origineel ingericht. We hebben er drie gangen + fles wijn gegeten en gedronken voor geen geld.
Vooral mijn dessert - een soort chocoladepudding met zout en olijfolie was fantastisch. Ik wou er oorspronkelijk maar een klein hapje van eten en de rest aan Koen geven maar  uiteindelijk heeft hij juist maar een hapje gekregen.
Sea Me  was dan weer iets heel anders. Druk, gezellig en groot.
Het concept is eenvoudig, je kiest je eigen vis uit en die maken ze dan klaar op de grill of versnijden ze tot sushi.
Hoe duur je dan eet hangt af van je keuze. Kwestie van op de bijhorende prijskaartjes te kijken natuurlijk!
Als voorafje hebben we tempura van vis en groenten genomen en dan dorade op de grill. Top!En natuurlijk moet je in Lissabon een pasteis de nata oftewel een pasteis de belèm eten als vieruurtje.
Persoonlijk vond ik er niet zoveel aan - alhoewel we naar de beste pasteleria geweest zijn - maar dat zal waarschijnlijk aan mij liggen. Ik hou meer van een frisse vulling met appeltjes of zo...
Next week krijgen jullie de rest van het verslag... want ik wil het bloggen dit keer kunnen volhouden en als de blogpost te lang worden gaat dat niet lukken!


Geen opmerkingen