Lazy sunday lunch...

Gisterenavond waren we uitgenodigd bij Elfriede en Bernard. Mét onze Nieuwjaarsbende die nu heel even de Valentijnsbende was.

 
't Was weer reuze gezellig en zoals naar goede gewoonte bij Friedeke was 't eten ook héél lekker en licht. Elfriede - ze schildert - is de artiest van onze bende...


En gisteren mochten we een van haar nieuwste ontwerpen zien : borden met een eigenzinnige tekening. Wie weet binnenkort te bestellen bij Byttebier!


Elfriede heeft beloofd de recepten door te sturen dus ik zal er waarschijnlijk enkele op de blog posten. Jullie kunnen er dan ook nog van meegenieten...


Vandaag houden Koen en ik lazy sunday. Al de kranten lezen én de vele bijvoegsels en magazines... uitgebreid koffie drinken en bijbabbelen. Nu dat Koen hele dagen in het Stadhuis zit en ik in de winkel vergeten we soms belangrijke en minder belangrijke dingen aan mekaar te vertellen. De zondagse babbel is dus noodzakelijker dan ooit. De middaghap - oftewel de lunch - mag dus niet veel inspanning vragen maar moet wél lekker zijn. Eigenlijk dacht ik eerst aan een omelet. Maar eieren daar is mijne Koen niet zot van. Ik moest dus ietwat creatiever uit de hoek komen... Een pannekoek is het geworden - ook wel met eieren maar Koen beseft dat niet! Om de pannekoek te doen passen bij mijn geraspte wortelen en sla heb ik er een zoute versie van ineen geflanst. Met veel parmezaan en gekruid met goed wat peper en Maldon zout.

 
Maak een pannekoekendeeg van enkele eetlepels zelfrijzende bloem en wat melk. Breek er drie eitjes in en klop totdat er geen klonters meer in zitten. Kruid goed met peper en zout.

 
Neem je beste pannekoekenpan en smelt er wat boter in. Een pollepelke deeg erin en bakken maar. Als je pannekoek bijna droog is aan de bovenkant rasp je er flink wat kaas op.

 
Ik heb mijn pannekoek niet gedraaid maar gewoon in vier geplooid als hij gaar was. Zéér simpel maar mmm...lekker!


Je kan natuurlijk nog wat peterselie bij in je beslag doen voor een gespikkelde versie maar dat was me vandaag - my lazy sunday - ietsje te veel werk...


By the way... morgen krijgen jullie de winnaar van de give away... en deze week volgt dan tweede give away!Pannekoeken met parmezaan.


Ingrediënten


 • zelfrijzende bloem - doe er drie à vier grote soeplepels in voor vier pannekoeken
 • melk - zoveel als nodig om een mooie gebonden papje te krijgen
 • drie eieren
 • parmezaan
 • peper
 • Maldon zout

6 opmerkingen

 1. Dat etentje bij vrienden zag er gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga liever bij iemand thuis eten dan op restaurant... er zit meer ziel in.

   Verwijderen
 2. Ziet er lekker uit. De kunstwerkjes van Elfriede mogen gezien worden ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Avondjes met vrienden,altijd iets om naar uit te kijken!
  Pannekoek ziet er trouwens heel lekker uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niks boven goeie vrienden hé...! En de pannekoek is inderdaad lekker en very, very easy.

  BeantwoordenVerwijderen