't Is nog altijd paddestoelentijd...!

Nu ik de zondagse markt in Rijsel ontdekt heb, ben ik er niet meer weg te slaan. Nog leuker dan in de week want er staat vijf keer zoveel. Je hebt ook meer specialisten. Er staat daar onder andere een paddestoelenman.


 
Ik weet niet of hij er in de zomer ook nog zal staan - zijn er dan ook speciale paddestoelen? Maar soit, nu staat hij er nog elke week...  Hij had een soort bij die ik hier nog nooit gezien had : les pieds blues. Het is precies wat de het woord zegt...paddestoelen met een soort blauwe waas op hun voeten. Moest ik dus even uitproberen.

 
Ook zijn shitakes zagen er helemaal anders uit dan die ik hier koop. Dus ook meegenomen. Als ik iets heel nieuws koop tracht ik het de eerste keer met zo weinig mogelijk andere ingrediënten te bereiden. Zo kan ik het product ten volle proeven in zijn natuurlijke staat.


Wel, ik heb dus gewoonweg mijn paddestoelen wat opgekuist - zonder water natuurlijk...da's uit den boze! Wat goeie boter en olijfolie in mijn goei panneke laten smelten.

 
De paddestoelen erbij, even goed aangebakken en dan met wat geitenkaas - ook van de markt! - erover onder de grill. En lekker gekruid met wat verse tijm...


Een lekker stukje brood erbij en een glazeke wijn... mmm! voor herhaling vatbaar...!

Paddestoelen met geitenkaasIngrediënten


 • lekkere paddestoelen - elke soort is goed
 • olijfolie en boter
 • tijm
 • verse geitenkaas

5 opmerkingen

 1. Jij kan echt toveren met eenvoudige ingrediënten! Ik zou een happy kabouter zijn met dit maaltje! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag altijd eens langskomen Julie...

   Verwijderen
  2. Hoera, de kabouter in mij maakt een vreugdesprongetje! ;-)

   Verwijderen
 2. Less is more...ziet er gewoon zalig uit..de tip van de markt in Rijsel op zondag wil ik wel eens uitproberen...is er dan vor de rest wat sfeer in de stad? Ik haat lege straten in een stad op zondag...daar word ik zo triest van...om één of andere reden...
  Katrien x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rond de Place du Concert is alles open...maar ik denk niet dat er in het centrum veel winkels open zijn op zondag. Maar op de markt is er wel véél ambiance!

   Verwijderen