Superbooster...!

Powerfood... de laatste tijd zie je niet anders meer! Overal kun je nu snacks krijgen die - als we de verpakkingen mogen geloven - een boost aan je gezondheid én massa's energie geven. Ik loop zeer dikwijls in de val. Chronisch vermoeid - ik wil laat gaan slapen én vroeg opstaan - zoek ik naar korte termijn oplossingen om extra energie te krijgen. Alhoewel ik eigenlijk gewoon zou moeten luisteren naar Koen en op tijd in mijn bed kruipen...
Mijn keukenkasten staan dus tjokvol pakjes met gojibessen, spirulina, notenmixen en noem maar op.
Meestal eindigen die dingen gewoon in de sla want ik ben absoluut geen shakemens. Ik wil op iets knabbelen en niet drinken. Caloriën om te drinken dat kan bij mij alleen met wijn of cava in de rest van de gevallen is het zwarte koffie of water.
Maar deze week ben ik ergens op internet - vraag me ook niet meer waar - een tof recept tegen gekomen. Ik zou ik niet zijn als ik er niet mijn eigen draai aan zou geven en dus jullie krijgen de - door Rue de Surène - verbeterde versie.
Het gaat als volgt... neem drie super maar dan ook super rijpe avocado's. Werkelijk je moet er bijna
kunnen doorduwen. Boterzacht moeten die dingen zijn!
Doe er de schil af en de pit uit en smijt in je blender. Voeg er 6 tafellepels cacaopoeder aan toe. Nee, dat is géén Nesquick, maar van die ouderwetste Hollandse pure cacaopoeder. En 1/4 cup - dat zijn ongeveer twee dikke soeplepels honing. Je kan er nog altijd bij doen als het niet zoet genoeg is naar je gedacht. Doe er ook nog een koffielepel vanille extract bij. By the way... het allerbeste vanille extract vind je bij Dille&Kamille!En nu maar blenden tot de boel mooi glad is. Hier stopte het recept. Nu krijg je de extra tip van Rue de Surène om het écht licht te maken. Klop 4 eiwitten op tot stijve pieken en vouw dat onder die mousse. En nu heb je een dessertje bomvol superfood en antioxydanten. Als je zo'n ding elke week op het menu zet krijgen de vrije radicalen géén kans meer!

Nog een zéér belangrijke tip... maak de mousse en zet in de frigo en zeg aan niemand voor ze het dessert opgegeten hebben wat er in zit!
Mijn proefkonijn - Koen dus - heeft alles lekker opgesmikkeld terwijl hij moest raden wat er in zat.
Halfweg zijn dessertje kwam de waarheid naar boven en nee, hij heeft het niet van zich afgeduwd maar het glaasje hélemaal uitgeschraapt... Als dat niet hét bewijs is dat zelf groenten - is avocado een groente? - lekker kunnen zijn!Chocomousse met avocado


Ingredïenten • 3 superrijpe avocado's
 • 2 eetlepels honing
 • 1 koffielepel vanille extract
 • 6 eetlepels cacao poeder

1 opmerking

 1. Ik heb dit ook eens een paar keer klaargemaakt, mét opgeklopt eiwit maar ik vond het toch wel even wennen aan de smaak/structuur!
  Groetjes,
  Peggy

  BeantwoordenVerwijderen