Onschuldige pannekoekjes...

Komt bij jou die dagelijkse kom havermoutpap ook je oren uit?  Probeer dan voor de verandering eens het alternatief... de havermoutpannekoek!
Even gezond maar wel een héél stuk lekkerder. Een ietsiepietsie meer werk maar wie maalt daarom als het resultaat zoveel beter is?
Meng 70 gram havermout met 125 ml melk en smijt ook nog een lekkere rijpe banaan bij in de blender. Voeg er dan nog een eetlepel honing - of nog beter, wat agavesiroop -, een ei en een koffielepel bakpoeder aan toe en laat de boel een kwartiertje rusten.
Neem dan je beste pannekoekenpannetje uit de kast en smeer het in met wat boter. Bak dan op een langzaam en een laag vuur pannekoek na pannekoek. Ik heb zes prachtige hartjes uit mijn deeg kunnen toveren.
Dien ze op met wat vers fruit en bestrooi met flink wat poedersuiker.

't Is misschien wel wat té bewerkelijk voor een doordeweeksedag maar op zondag moet zo'n pannekoek toch best wel lukken. En deze pannekoeken mag je eten zonder schuldgevoel want ze zijn 100% havermout. Hiervoor verdien je sowieso een tien van Kris Verburg!Havermoutpannekoeken à la Kris Verburg


 • 70 gram havermout`
 • 125 ml melk
 • een ei
 • een dikke rijpe banaan
 • een tafellepel agavesiroop of honing
 • een koffielepel bakpoeder

5 opmerkingen

 1. Leuk receptje en zalig mooie laatste foto !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heel lekker uit en ik ga het zeker eens proberen. Maar kan iemand mij vertellen waarom we een schuldgevoel zouden moeten hebben als we een pannenkoek of een boterham eten met gewoon meel?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kris Verburg is niet zo'n fan van koemelk...
  Dus misschien rijstmelk of zo gebruiken om zijn goedkeuring te verkrijgen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmm! Ziet er lekker uit en toeval wil dat ik hier nog heel wat havermout heb staan (tja, de man ging dat ook eens als ontbijt eten.. lang heeft dat verhaal niet geduurd).

  Ik zal ze dit weekend eens maken. :)

  BeantwoordenVerwijderen