Marseille...

Gelukkig heb ik - met mijn drukke agenda - er absoluut geen probleem mee dat Koen ongelofelijk veel weg is. Sommige dagen eet hij geen enkele keer thuis... zelfs het ontbijt is op het Stadhuis. Het enige nadeel is dat je soms dingen vergeet aan mekaar te vertellen. Ofwel lig ik te slapen als Koen stilletjes onder de lakens schuift ofwel slaap ik 's morgens nog als hij vertrekt. Maar elke medaille heeft natuurlijk zijn keerzijde! Ik heb dankzij Koen's mandaat bij Leiedal de eer en het genoegen gehad om Marseille te kunnen bezoeken onder leiding van een topgids.
Natuurlijk moest er bijbetaald worden voor de partners maar daarover heeft mijn ventje niet moeilijk gedaan. Ten andere hij moest eens durven!
Marseille is echt een stad van deze tijd met een prachtig museum. Het Mucem ligt aan de haven en je zou zweren dat ze het bij Alessi ontworpen hebben. De frêle betonstructuur is fantastisch met al dat zuiderse licht. We konden op het dak eten met zicht op de zee. We konden kiezen tussen oesters en oetsters... maar dat was géén probleem!


Heerlijk... dat zijn dingen die ik me als oude madam in mijn zetel in het rusthuis zeker nog ga herinneren!
En dankzij twitter kreeg ik nog een supertip van Dirk-Jan van Taste&Colours. Hij raadde me aan om eens bij l'Empereur binnen te lopen.Mensen, ik zou daar drie dagen kunnen binnen zitten. Ongelofelijk wat ze daar allemaal verkopen.
Huishoudgerief maar dan van dat écht vintage huishoudgerief hé, borstels in alle maten en soorten met gewoon haar en niks van plastiek aan, lederen valiesjes met riempjes voor ik weet niet wat in te steken, papier d'armenie, bijenwas, blokken zeep, bakvormen zoals is ze graag zou hebben...  Alleen al voor die winkel zou ik zo terug naar Marseille gaan!En, ja, ik heb daar eindelijk een goeie bouillabaise gegeten met grote stukken vis in en véél rouille en véél kaas. Zoals het moet zijn dus.
't Was kort, 't was veel stappen en vroeg opstaan en we hebben ongelofelijk veel gebouwen bezocht maar het was de moeite!Koen mag van mij alleen daarom al volgende keer weer meedoen aan de verkiezingen!


Ik heb het weer niet kunnen laten en heb onderweg weer drie kookboeken gekocht. Recepten volgen!


1 opmerking

  1. Leuke post! Marseille lijkt me een hele leuke stad om te bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen