Citroenen...!

Bij mij zitten er altijd citroenen in mijn ijskast. Om lekker te koken heb je sowieso af en toe een zuurtje nodig - ik zeg dat niet, Sergio zegt dat!

En mijn Koen is zot van alles met citroen. Vis mét citroen, sla met citroen, koekjes mét citroen, taartjes mét citroen...  you name it, he loves it!

Nu heb ik al surfend over het net véél bijgeleerd over de voordelen van citroenen. Vooral 's morgens moet je eerst en vooral een glas warm water mét een uitgeperste citroen drinken. Dat zou naar het schijnt wonderen verrichten. Nu, in januari wil een mens nogal eens wat nieuwe en gezonde gewoontes aankweken en dus overweeg ik om aan het citroenwater te gaan...
Ik geef hier vlug enkele voordelen die ik gevonden heb op een rij.

  • Eerst en vooral wordt je héle systeem gereinigd en krijgt je immuunsysteem een boost. Ik kan me daar wel wat bij voorstellen en vooral in de wintermaanden is dat mooi meegenomen...
  • Je krijgt een frissere huid en de ook de kilo's vliegen er makkelijker af. Ook dat is na de calorierijke maand december niet mis. 
  • Ook je mind krijgt een opkikker en depressie en angstaanvallen gaan tot het verleden behoren. Dus je mag je happy pills in de vuilbak smijten, een mand vol citroenen does the trick!

Ik veronderstel dat er geen lijst met bijwerkingen is dus... ik ga ervoor! En ik beloof van jullie op de hoogte te houden van mijn citroenexperiment! Nog iemand goesting?

2 opmerkingen

  1. Goed idee! Heb ik vorig jaar ook gedaan en het werkt goed in combinatie met gezonde voeding. Helaas wel een aanslag op de tanden. Best met een rietje drinken!

    BeantwoordenVerwijderen