Ouderwetse worstenbroodjes...

Af en toe heb ik zo'n retromomentje in de keuken... en haal ik iets héél ouds van onder het stof uit. Vandaag heb ik het worstenbrood uit mijn jeugd even afgestoft en bijgeschaafd. Ik heb er een hartig klein hapje van gemaakt voor bij Koens glas gin en mijn glaasje witte wijn. Dus niet meer zo'n grote dikke worst in héél veel bladerdeeg maar een elegant klein ding waar je er zeker meer dan één van kan eten...
Haal een rol bladerdeeg in huis en wat lekkere gekruide worstjes. Zet de oven alvast op 180°C en doe die worstjes uit hun vel en meng ze vervolgens met nog wat lekkere kruiden - verse tijm in mijn geval - en nog wat extra peper en zout. Proef en zorg dat het een pittig worstje wordt!
Rol weer een worst van je gehakt en verpak die in clingfilm. Leg die dan even te rusten in je ijskast terwijl je het deeg prepareert.

Ik heb mijn rond vel bladerdeeg versneden tot ik twee mooie rechthoeken had. Leg daar dan je worst weer op en rol het geheel weer toe. De naad moet onderaan zitten, dan bakt hij makkelijk toe. Snij dan je bladerdeegrol in kleine pakjes.
Klop een eitje los in een kommetje en haal je penseel boven en geef al je worstenbroodjes een veeg ei. Strooi er dan - indien in voorraad - nog wat sesamzaadjes op en voilà die gasten kunnen voor 18 minuten de oven in...
Je kan ze ook gewoon in de ijskast zetten met een plastiekje over en bijvoorbeeld pas 's avonds of zelfs de volgende dag pas in de oven zwieren. It's up to you!
Bère gemakkelijk dus en helemaal niet te ontzien en zo vintage!
WorstenbroodjesIngredïenten


  • een rol bladerdeeg uit de supermarkt
  • enkel worstjes
  • tijm
  • Maldonzout
  • peper
  • sesamzaadjes - optioneel is pure show
  • eitje

Geen opmerkingen