Eindelijk vakantie...

Ja... ik ben nu even thuis met vakantie. Koen werkt nog in het stadhuis en springt wat bij in de winkel waar Sofie nu momenteel de plak zwaait. Ik ben dus héél alleen thuis. Zàlig! Niet dat ik lui op de zetel lig naar Netflix te kijken nee, absoluut niet - alhoewel er helemaal niks verkeerds is aan urenlang Netflix kijken. Ik doe momenteel de Grote Kuis! Ja, zoals mijn Bomma en mijn mamma dat altijd deden bij het begin van de vakantie. In mijn onderbewuste is er hoogstwaarschijnlijk een directe link gelegd tussen het woord vakantie en Grote Kuis...
Ik vind eigenlijk van mezelf dat ik niet zo veel rommel verzamel en het hele jaar door heb ik gedacht dat al die minimalisten en mensen die zich half over kop in de Konmari methode storten
waarschijnlijk échte hoarders waren en ik hoegenaamd niet. Tot ik aan mijn keukenkasten begon. Man, man wat zat er daar allemaal in! En de expire dates niet te doen, niet te doen... ik heb flesjes van het jaar 2011 gevonden. Zo zit je ijskast en voorraadkast natuurlijk altijd propvol als je al die ouwe koeien laat staan!
Gelukkig gebruik ik die dingen niet. Ja, écht waar, ze staan er gewoonweg voor de show. Ik koop die in een Aziatische of Koreaanse bui en doe nooit ofte nooit dat flesje open. Ik leef met het idee dat ik ooit op een of andere dag een super speciaal gerechtje in mekaar ga boksen en dat dan flesje te pas gaat komen...
Da's al even erg als mensen die kleren kopen voor een leven dat ze niet leiden. Flitsende jurkjes om uit te gaan terwijl ze hoogstens een keer op café gaan en bij vrienden de voeten onder tafel schuiven. Niks geen dolle feestjes...
Voilà dat is dus de situatie. Ik heb dus hier en nu beslist van géén domme dingen meer te kopen en me gewoon te houden bij de usual stuff  zoals Maldon zout, lekker basilicum olie van A l'olivier en Chardonnay azijn. Dat gebruik ik met hopen en daar gaat nooit maar nooit iets van overtijd.Kijk... mijn lade ziet er gelijk wat beter uit en kan ook veel makkelijker open en toe!

Ik ga dus minimalistisch koken het komende jaar. Lekker natuurlijk, maar met gewone, eenvoudige dingen. Uiteindelijk is dat de hele bedoeling van mijn blog. I have to stick to the plan... Zo zie je maar hoe filosofisch je wordt van een Grote Kuis...


Nog even een grote dank u wel voor al de lieve wensen met mijn verjaardag...  Ik heb écht een super verjaardag gehad en ben ongelofelijk verwend geweest. Ik heb héle toffe cadeautjes gekregen en prachtige bloemen.


 En we zijn gaan eten - én drinken natuurlijk - in van de betere restaurants in Kortrijk... de Va&Vient.Thibauld, de vriend van Sofie is er maitre en ik heb het mogen weten...


1 opmerking

  1. Ik heb ook zo'n voorraad flesjes en potjes staan die ik op dezelfde manier aanschaf en niet gebruik!

    BeantwoordenVerwijderen