Indian Summer in Paris...

Vorige week - het Allerheiligenweekend - zaten we in Parijs. Om nog even te genieten voor de drukke maand december daar weer is. En, mensen,  het was zàlig...  Schitterend herfstweer van 's morgens tot 's avonds!




Omdat we na onze vorige trip naar Versailles twee boetes hebben thuis gekregen, zijn we deze keer héél verstandig met de TGV naar Parijs gereden. De Fransen lachen absoluut niet met een snelheidsovertreding hoe miniem ook!




Koen had de trein om twintig voor zeven geboekt. Dat wil dus zeggen... midden in de nacht opstaan om naar Rijsel te rijden.





Het voordeel is dan wel dat je een heerlijke ochtendwandeling kunt maken door een nog slapend Parijs.




Ons hotelletje lag in het hart van de Marais en dus ideaal om alles wat we wilde te bezoeken. Op onze wishlist stond de tentoonstelling van Hervé in Le Grand Palais en die van Magritte in Beaubourg. Hervé hebben we laten vallen want de wachttijd was meer dan twee uur. Het mag dan nog prachtig weer zijn, twee uur staan koekeloeren doe ik niet. Magritte daarentegen wilden we ABSOLUUT zien. Op de website gaven ze het advies om laat op de avond te komen. En dus zijn we maar eerst lekker gaan eten op een heerlijk adresje Daroco  




 Een Italiaan gelegen in een oude winkel van Jean-Paul Gauthier. Een aanrader maar zeker reserveren wat het zit daar werkelijk iedere avond bomvol! En nadien hebben we dan rustig zonder wachtrij de tentoonstelling van Magritte bezocht.




Zo'n nocturne is nog zo mis niet want je ziet héél Parijs én de Eiffeltoren schitterend verlicht liggen vanuit Beaubourg.




We hebben natuurlijk ook wat winkels bekeken om zoals altijd de nodige inspiratie op te doen. En Merci blijft toch een van onze favorieten.



Je kan er ook lekker en gezond lunchen met veel groenten klaargemaakt in Ottolenghi stijl. Helemaal mijn ding dus. Die boontjes waren met nootjes en appelsienschil.



Ongewoon van combinatie maar héél lekker en tussen de linzen zaten schijfjes krokante appel. Als kleine zonde hebben we samen een stukje citroencake gedeeld.




Met een gemiddelde van 34 000 stappen per dag kan dat er wel af!

1 opmerking

  1. oei! 2 uur aanschuiven! Ik ga binnenkort ook naar Parijs en grand palais stond ook op mijn verlanglijstje... Maar ik wacht ook niet graag ......

    BeantwoordenVerwijderen