Lille...mijn Parijs om de hoek!

Af en toe snak ik naar wat buitenlandse lucht... en aangezien ik niet tot de gelukkigen behoor die gaan skiën moet ik mij tevreden stellen met een ritje naar Rijsel. En dat helemaal alleen. Want John zit op zijn gemak in een ligzetel in Turkije!
Maar het blijft plezant en vooral met het heerlijke weer van de laatste tijd. Op de woensdagmarkt is het nooit druk en kan je alles goed bekijken. En ja, ik heb weer iets nieuws gespot! Tussen de basilicum en de tijm stond een eenzaam wasabiplantje.Ik weet wel niet hoe je het moet gebruiken... rauw snipperen in de soep? Of met wat olijfolie er een pesto van draaien? Geen idee. Ik ben het rats vergeten te vragen. Kijk met John mee was dat niet gebeurd!


Na een uitgebreide toer op de markt ben ik dan uiteindelijk door het oude Lille naar de Grand Place gewandeld richting Fnac - om een beetje kookboeken te gaan kijken.
Om van de Grand Place naar de Fnac te gaan, moet je door een galerie lopen. Al jaren zit daar een superleuke winkel: Nature et Découverte. Ik kan er écht nooit zomaar voorbij. Eenmaal binnen voel ik me jaren jonger! De tijd in de jeugdbeweging en de lange grote vakanties op de Kempische heide komen onmiddellijk terug boven. Het is mijn hoogstpersoonlijke Proustiaanse madeleine...
En natuurlijk heb ik daar iets leuks gevonden! Een reuze grote bel voor op mijn fiets. Koen mag ze deze week monteren. Je zult me van nu af goed horen komen!
3 opmerkingen

  1. die nature and discovery had je vroeger ook in grote Belgische steden, waaronder op de Antwerpse meir en ik vind het zeer spijtig dat die weg zijn uit B

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Lieve, ik zou de wasabiblaadjes op zijn geheel (als ze niet te groot zijn tenminste) gebruiken in een Thais geïnspireerde salade. Bijvoorbeeld met wat geschroeide en in soja gemarineerde tonijn of rundssneetjes (tataki) en wat gewokte of gemarineerde groentjes.

    BeantwoordenVerwijderen