Vintage paashapje...!

Zelfs op foodgebied stikt het tegenwoordig van de vintage. Ik ben dit weekend - het eierweekend bij uitstek - gevallen voor de Devilled Eggs. Zeer erg sixties maar o, zo lekker!


En bijna even gemakkelijk als een ei koken...
Ik heb wel wat aan het oorspronkelijke recept gesleuteld want ik wilde er zeker geen caloriënbom van maken met het blote benen seizoen in aantocht.
Begin met de eitjes hard te koken. Neem tenminste zes eieren want anders heb je echt niet genoeg vulling. En kook ze zeker niet te lang want dan slaan de dooiers blauw uit. Ik doe het in de steamer op 100°C en zeven minuten en dan zien ze er perfect uit.
Koel je eitjes even af onder de koude kraan en pel ze. Snij ze overlangs door en wip de dooiers er uit.
Mix de zes dooiers met één koffielepel mayonaise en een mokkalepeltje mosterd. Voeg dan nog een eetlepel zure room toe en begin te mixen. Wordt je vulling niet smeuïg genoeg voeg dan nog een klein beetje zure room toe.Maar wees voorzichtig want we willen hier een vaste pasta - een beetje zoals Philadelphiakaas - om te kunnen spuiten. Proef aan je vulling en voeg - met mate - wat zout toe.
En nu het plezanste onderdeel... Vul een spuitzak - of een plastiekzak met een punt afgeknipt - en versier naar eigen kunst en vermogen je eitjes. Om helemaal in de jaren zestig te blijven werk je af met wat paprikapoeder.
Neem er een glaasje rosé bij en zet je lekker op terras en geniet...

Duivelse eierenIngredïenten  • ten minste zes eitjes
  • een koffielepel mayonaise
  • een mokkalepel mosterd
  • een eetlepel zure room
  • zout Maldon
  • paprikapoeder

Geen opmerkingen