Last days in Paris...

Jammer dat een week zo omvliegt... ik had best nog wel wat langer willen blijven want we hebben natuurlijk niet alles kunnen doen wat we gepland hadden! Maar ja, de plicht roept en Parijs is niet ver we kunnen misschien met Pasen teruggaan, wat denk je Koen?

Donderdagmorgen was er weer markt op de Boulevard Richard-Lenoir. Wij daar vlug even naar toe voor onze baguette en wat kaas.

En dan wilden we gewoonweg wat slenteren door Parijs met als einddoel de Jardin Royale. Aangezien het weer tamelijk onverspelbaar was en we géén paraplu mee hadden genomen - hoe dom kun je zijn... - moesten we met de regelmaat van een klok koffiepauzes inlasssen.


Koen - dé multimediaman - schrijft nog altijd graag ouderwets kaartjes naar Jan en alleman. Ik word zelfs niet gevraagd om mijn handtekening te zetten, hij kan die feilloos nadoen. Ik vraag hem juist even op te noemen aan wie hij allemaal een kaartje geschreven heeft, kwestie dat ik niet uit de lucht val als de mensen me bedanken...
Ik weet niet of jullie al ooit binnen geweest zijn in de BHV - gelegen ter hoogte van het stadhuis?
Waarom weet ik niet maar ik had altijd het idee dat het een ouderwets, niet trendy warenhuis was en had er dus nog nooit een stap binnengezet. Fout... fout, fout!
Dat is werkelijk het mooiste warenhuis van héél Parijs zeg! Nog nooit zag ik zo'n assortiment!
Ongelofelijk... ik heb er veel inspiratie opgedaan voor  bij ons in de winkel en ik ga er zeker met Sofie binnen als we in september terug gaan voor de beurs.
En... wat niet onbelangrijk is en zeker in Parijs : vriendelijk personeel!
Tijdens een korte opklaring hebben we ons even neergevleid op het plein voor Beaubourg om wat mensen te kijken en te genieten van het zonnetje. En uiteindelijk zijn we dan aangekomen op onze bestemming... de Jardin Royale!

Daar nog even lekker in de Fermob stoeltjes genieten van de fontein en de tuin alvorens weer naar ons vaste stekje in de Place des Vosges te stappen.
's Avonds hadden we gereserveerd in Bones - een tip van Vincent Q - een tamelijk nieuw restaurant in het 11ième. Dat was maar een goed kwartier stappen van bij ons dus dat viel mee. De sfeer deed me terug denken aan onze studententijd in Antwerpen meer bepaald aan de Muze...

 Er is maar een menu dus je eet wat de pot schaft maar het was een goeie pot! En Koen had er een excellente wijn bij uitgekozen. Dat was dus genieten...Vrijdagmorgen hebben we genoten van ons laatste ontbijt en dan vlug, vlug de valiezen gepakt. Ik was sowieso al geladen toen ik toekwam maar met al mijn aankopen - food en non-food - was ik werkelijk gepakt en gezakt als een muilezel...

Kijk, dat was dus de laatste keer dat ik zo stom was. Ik beloof dus hier en nu dat ik nooit, nooit meer zoveel meeneem dit was écht de allerlaatste keer. Ik heb nog niet de helft van de kleren die ik meebracht aangehad en maar één boek gelezen - ik had er vier mee!
Onze laatste uurtjes hebben we gesleten in de Rue des Francs-Bourgeois.
Een superstraatje vlak aan de Place des Vosges.


Prachtige winkels, mooie gebouwen en lekkere koffiehuisjes en dat allemaal op mensenmaat.Uiteindelijk hebben we dan de sleutel - my lovely Polarbear - op tafel gelegd en zijn met de taxi vertrokken naar de Gare du Nord... 1 opmerking

  1. Ik heb echt kunnen meegenieten van parijs. Bedankt voor de leuke tips. We zouden dit ook wel eens willen doen.

    BeantwoordenVerwijderen