Corned beef revisted...!

Iedereen kent Corned Beef. Dat is pure vintage. Iets dat in de voorraadkast van onze moeders stond.
In geval van nood werd dat in de pan gesmeten met een gekookt patatje van gisteren en nog een blik boontjes in tomatensaus en moeder had iets warms gemaakt om op tafel te zetten...
Nu zijn die dingen weer hip. Corned Beef is een must in de voorraadkast van de hedendaagse Foodie. Very versatile, lekker en old school!
De mannen achter Corned Beef hebben dat natuurlijk ook in het snotje en hebben er een nieuw product bij gelanceerd... Corned Chicken! Het komt in twee variëiteiten. Natuur en met tomatensaus.
In kleine eenpersoonsblikjes. Héél gemakkelijk.
Als blogger heb ik een pakketje gekregen om er eens creatief tegen aan te gaan. Nu moet ik eerlijk  toegeven dat na maanden zwoegen aan mijn kookboek - ja, ja het ligt binnenkort in de boekenwinkels... - mijn creatieve geest redelijk verzwakt is. Het enige waar ik vanmorgen op kon komen was een wrap. Een wrap dat is eigenlijk een soort vergaarbak voor ijskast overschotjes. Een beetje van dit een beetje van dat wat saus erbij en voilà daar is de wrap!


Ik heb mijn tortilla besmeert met de good old Philadelphia met kruiden en dan er wat slablaadjes erover gevleid. Het blikje Cornded Chicken in tomatensaus opengetrokken en mooi over de sla verdeeld. Nog enkele kerstomaatjes gehalveerd en de boel dichtgeplooid. En de Corned Chicken Wrap was born...!Als ik het oordeel van de kat van de buren mag geloven moet het superlekker zijn want ze heeft de hele tijd rond mijn benen staan draaien en miauwen terwijl ik de foto's nam.

Ingrediënten
Corned Chicken Wrap


 • een blikje corned chicken in tomatensaus
 • wat slablaadjes
 • een beetje Philadelphia met kruiden
 • kerstomaatjes
 • een tortilla
 • wat Maldon zout

4 opmerkingen

 1. Reacties
  1. Je ontmaskert me meteen! Nee, ik vind de kipversie een stuk minder lekker dan de échte Corned Beef die lekker smeuïg is. Maar de kat van de buren is minder kieskeurig!

   Verwijderen
 2. Een boek? Wauw...machtig zeg! 'Waar te vinden in Kortrijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog nergens te vinden Nathalie... we leggen er momenteel de laatste hand aan. Morgen verschijnt er al wel een hoofdstuk in de Knack Weekend dit is Belgisch. Alvast een voorproefje!

   Verwijderen