Waldorf in September...

De komkommers en tomaten komen ver mijn oren uit... ik snak naar sla-verandering! Van mij mag het herfst worden. Een warme én zonnige herfst welteverstaan! 's Morgens en 's avonds een warm pulleke maar overdag lekker zonder mouwen...


En van het zomereten heb ik ook genoeg. De tomaat mozarella, en de melon jambon dat is nu definitief gedaan bij mij. Ik maak vanaf nu herfstslaatjes. Vandaag krijgen jullie nummer één, geïnspireerd op een grote klassieker, de Waldorfsalade.
Volgens mijn vermoeden horen in een Waldorfsla selder en appel en walnoten te zitten. Sla ook natuurlijk maar dat is de evidentie zelf hé!
Ik heb er nog wat extra eiwitten tegenaan gesmeten en er wat blokjes oude kaas bijgekieperd. En om het geheel lekker smeuïg te maken, moest er ook nog wat lekker mayonaise bij. Ik weet niet of er druiven in een Waldorfsalade zitten maar ik vind ze er alleszins lekker bij...
 
Begin eerst met je sla want dat is je basis. Was die goed - ik zou het soms wel eens durven vergeten! - en leg die in borden.
Besprenkel met wat lekker olijfolie en kruid met Maldonzout en masseer het door de sla. Sla deze stap NIET over want ongekruide sla trekt op niks! Proef of de sla lekker is. Je weet onmiddellijk of hij lekker is want dan eet je sowieso een tweede blaadje voor je het beseft.
Snij nu een rood appeltje in blokjes. De selder - ik neem witte selder die is minder straf - in reepjes en de druiven halveer je. Deze twee elementen zorgen voor de crunch of wat ze zo mooi in het Engels zeggen de texture! En de appel is ook het zoete element. Doe nu  de kaas in blokjes. Dat is de zoute toets.
Vlei alles over je slablaadjes.


Rooster je walnoten - nog meer texture! - even in een antikleefpannetje en hak ze dan fijn. Hak ook nog wat verse peterselie - colour - fijn nu je toch bezig bent...
Roer in een kommetje twee eetlepels mayonaise met twee eetlepels zure room onder mekaar. Kruid met Maldonzout en peper. Proef en kruid bij als het nodig is. Deze saus zorgt voor het zure en het zachte in de sla.
Leg nu een goeie lepel mayonaise/zure room - op je sla en werk af met de peterselie en de walnoten.
Als je hier nu géén brood bij eet dan is dit een perfecte Low Carb maaltijd. Je lijf zal je dankbaar zijn!


Waldorf sla - vrij geïnterpreteerd


Ingredïenten


 • lekkere sla met hier en daar een rood blaadje - om in herfststemming te komen...
 • olijfolie
 • Maldonzout
 • witte selder
 • een of twee rode, frisse appeltjes
 • witte of blauwe druiven
 • peterselie
 • walnoten
 • lekkere oude kaas 
 • zure room
 • goeie kwaliteit mayonaise

4 opmerkingen

 1. Proficiat met het maken van je boek. Ik heb het vandaag besteld en kijk uit naar het verschijnen ervan.
  Een hele prestatie ! Dus daarvoor dienden die lampen die je met kerstmis kreeg ....
  Rosaline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vertrouwen! Mijn boek bestellen zonder het zelfs ingekeken te hebben... ik hoop dat het je zal bevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar twijfel ik niet aan. Ik volg je blog en heb het artikel in knack gelezen.dat kan dus niet tegenvallen. Rosaline

   Verwijderen
 3. Waar kun je je boek bestellen? Voor mij een MUST-have!!!! ;)

  BeantwoordenVerwijderen