I love Paris in april...

Ja, gisteren zijn we weer even de Parijse lucht gaan opsnuiven... 't was hoogtijd! Met al die drukke zondagen van de laatste tijd hadden we allebei nood aan wat frisse lucht en ja, Parijs dat ligt ongeveer aan ons achterdeur hé.
Het was heerlijk weer om te rijden en tijdens de rit konden we gezellig bijbabbelen. Soms hebben we het thuis zo druk met al onze projecten dat écht babbelen erbij inschiet...
Om elf uur zaten we al met een glaasje rosé op de Place des Vosges. Ondanks Parijs - Roubaix en de marathon zijn we zonder problemen op ons doel afgereden. En kijk, echt waar, in Parijs is de lente al wat verder gezet dan bij ons.
Koen gelooft me nooit als ik beweer dat Parijs een microklimaat heeft. Maar zeg nu zelf, er hangen toch al wel grote bladeren aan die bomen? Bij ons vouwen de blaadjes zich nog maar juist open!

Omdat Koen een kieskeurig kieken is - ofwel is het terras niet zonnig genoeg, ofwel is de straat te druk of hij heeft nog geen honger... - duurde het tot drie uur voor we neerstreken om iets te eten. En het is weer de Fumoir geworden. Wij zijn eigenlijk écht gewoontebeesten.
Zo moeten we ook altijd door de Jardin de Tuileries wandelen. We moeten het stof van de dolomiet op onze schoenen hebben of we zijn niet in Parijs geweest.
En gisteren zat onze favoriete tuin echt bakvol. Volgens mij zat héél Parijs daar. De handelaars in Eiffeltorens waren ook weer paraat. Ik vraag me altijd af waar ze de moed blijven halen om met die kilo's Eiffeltorens rond te leuren.
In de namiddag proberen we altijd een of andere leuke tentoonstelling te doen en deze keer kozen we American Icons.
Locatie : Le Grand Palais. Prachtig paleis dat mag gezegd worden, we waren er nog nooit binnen geweest. De verrière is magnifiek...  we konden er wel maar een glimp van opvangen want we mochten niet binnen omdat er de trofee Hermès - met paarden dus - werd gereden.

De tentoonstelling was mooi maar klein. Het ware maar enkele kleine zaaltjes vol oude getrouwen zoals Donald Judd, Dan Flavin, Andy Warhol...
Maar de locatie was prachtig om stijlvol koffie te drinken! Zàlig!

 
Terwijl Koen de auto uit de parking ging halen ben ik nog eventjes WH Smith - my favorite English Bookshop in de Rue de Rivoli - binnengedoken om nog wat boeken aan te schaffen.

Het nieuwe boek van Rhachel Khoo lag er en ik heb er vlug  een tof receptje voor een pastasaus uit gefotografeerd. Een mens kan tenslotte niet alle kookboeken kopen hé!

5 opmerkingen

 1. als jij dan zo'n tentoonstelling bezoekt, moet je dan niet heel erg lang aanschuiven ? Of is dat alleen aan het Louvre ? Ik wil van de zomer nog eens een week naar Parijs en wil er graag eens naar een museum maar om daar nu zo lang voor aan te schuiven ... Tips zijn dus welkom !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, als je de "grote" musea zoals het Louvre en de Quai d'Orsay wil doen in het hoogseizoen dan moet je bijna altijd aanschuiven... Maar wij kiezen meestal tentoonstellingen in Centre Pompidou en daar heb je nooit lange rijen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Paris is always a good idea, hé?

  Eén vraagje: hebben jullie nooit last van de hangjongeren die je autoruit willen wassen bij het binnenrijden? We zijn nu twee keer met de auto geweest en elke keer hadden we het vlaggen. Die van mij weigert voorlopig nog met de auto naar Parijs te rijden... Zeker nadat ze de laatste keer bijna onze ruitenwisser gekraakt hebben en aan de deuren begonnen trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, Kelly, nog nooit gezien! Maar volgens mij rijden jullie Parijs langs de verkeerde kant binnen. Wij nemen Porte de la Chapelle en dan zit je in een wip in het centrum.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal dat eens vragen aan mijn man, zie, want... ik dacht dat het Porte de la Chapelle was.

   Verwijderen