Wim van de ballen...

Wij hebben een échte BV op ons Vandalepleintje gehad deze week... Wim Ballieu!
Het was in opdracht van Libelle TV. Er moet binnenkort een nieuw programma zijn waarbij Wim verscheidene Vlaamse steden gaat bezoeken en daar dan de plaatselijke heerlijkheden ontdekt.
Samen met een rasechte Kortrijkzaan maakt hij dan iets lekkers klaar dat ze aanbieden vanuit de truck van Wim aan de passerende mensen.

En daar zat nu juist het probleem... ér waren absoluut geen passerende mensen in dat hondenweer van vorige week. Vandaar dat wij - de ingezetenen van het Vandaleplein - dan maar voor een oplossing zorgden. Kijk, ik zal jullie het hele verhaal gewoonweg even zelf vertellen...Hier nog even het geschreven recept van Wim's groene pasta met groene saus.

Begin met een dikke ajuin te stoven in wat boter. Zacht worden is genoeg, de ajuin moet niet bruinen.
Voeg dan het gehakt toe en bak het lekker bruin. Smijt er dan flink wat spinazie op en laat slinken op het vuur. Vergeet ook niet te kruiden. Ik bedoel dus : doe er zout op! In Wim's recept is er geen sprake van zure room dus dat is optioneel maar ik dacht met die room wordt het misschien nog lekkerder... Vandaar mijn kleine afwijking van het oorspronkelijk recept.
Nu kun je ondertussen de pasta opzetten en laten gaar koken en als je Low Carb wilt gaan dan bak je vlug wat courgetti in de pan.
Zéér simpel maar o, zo lekker receptje van Wim! Eentje om in je vast - low budget/low carb - repertoire op te nemen...
Groene pasta met groene sausIngredïenten
 • enkele courgetten of pasta
 • gemengd gehakt
 • een dikke ajuin
 • een pakje spinazie
 • zure room (optioneel)

2 opmerkingen

 1. Lijkt me overheerlijk en ook zo simpel! Komt hier zeker eens op tafel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zooooo jammer dat ik niet kon, ik las je oproep nochtans op FB. Maar met je vlog en het recept ben ik ook meer dan content, merci :-)

  BeantwoordenVerwijderen