Marktdag...

Zondagmorgen zijn we - John,Noor en ik - weer eens gezellig naar onze markt in Rijsel gereden... Hoewel onze Frank niet veel goeds voorspeld had, viel het weer ongelofelijk mee. Wel was er opvallend weinig volk op de markt en bij enige navraag bleek dat het noorden van Frankrijk nog volop van de Paasvakantie geniet.
De lente en de zomer zijn altijd de beste seizoenen op de markt. Zondag waren er super veel asperges en artisjokken.
En mooi dat die mannen dat daar altijd intalleren! Die radijsjes/jonge raapjes vond ik de max...
Ik heb artisjokken - twee stuks, het ware reuze exemplaren - meegenomen voor ons zondagavond aperitief en dan heb ik bij de visboer nog een groot stuk kabeljauw mét vel en graat gekocht om in de oven klaar te maken.
En... ik ben gezwicht voor de verse morilles. Het recept kreeg ik erbij van de paddestoelenman : zachtjes stoven met een sjalotje in wat verse boter en afwerken met goed wat room. Super simpel en super lekker! Nu wist ik alleen écht niet dat morilles lentepaddestoelen waren. Ik link champignons altijd met de herfst maar volgens de man op de markt zijn er elk seizoen "verse" paddestoelen. Wel, weer wat bij geleerd dus!
Afsluiten doen we naar goeie gewoonte altijd met een koffietje en dan is het weer hup naar huis want John moet 's middags zijn restaurant opendoen!
Al babbelend over Rijsel - zondagavond aan het aperitief dus - kreeg ons Sofie acuut goesting om ook even naar Rijsel te gaan. En met dat maandag onze vrije dag is, was het vlug geregeld. En wij dus gisteren terug...
Natuurlijk is het met Sofie - Ms.Aprilfish - geen foodshopping maar wel beautyshopping geworden. 
Ik heb dus gisteren geen foodontdekkingen gedaan maar wel de perfecte rode lipstick gevonden.

1 opmerking