Melk en consoorten...!

Vroeger heb ik me nooit vragen gesteld over melk. Ik ben nog opgegroeid met de dagelijkse flesjes melk in de klas. Elke dag kwam er een nonneke langs met een rammelend mandje vol melkflesjes en goesting of niet je moest er eentje leegdrinken. De optie chocomelk bestond zelfs niet.
Nu is er ondertussen véél veranderd. We kunnen al jaren kiezen tussen volle, halfvolle en afgeroomde melk. Sinds enkele jaren heb je ook nog groeimelk - wat dat ook mag wezen - lactosevrij en soms ook nog geitenmelk. Maar hoofdzakelijk was de koe onze voornaamste melkleverancier...
Nu heeft het melkfirmament de dag van vandaag een totale make-over gekregen! We zijn nu overspoeld door de noten, soja, haver en rijstmelk. Eerlijk gezegd om een goede keuze te maken, moet je ver eerst een graad in de voedingswetenschap halen. Een mens verliest er gewoonweg het noorden bij.
Natuurlijk sta ik open voor nieuwe - én lekkere alternatieven - maar ik zoek dan toch nog graag wat extra informatie op. Kwestie dat ik weet wat er in mijn ijskast komt...
Enkele weken geleden kreeg ik een pakje opgestuurd met twee nieuwe producten van Hain Celestial.
Een karton soja/rijst melk en een karton cocos/rijst melk. Allebei volledig biologisch geproduceerd en vrij van toegevoegde suikers. Er is geen koemelk en lactose in te bespeuren en dus misschien wel goed nieuws voor al wie allergisch is aan die spullen...

Ik hou persoonlijk het meeste van de cocosmelk omdat die ook in mijn koffie lekker smaakt. Van soja producten ben ik absoluut geen fan. Ook tofoe en dergelijk kan me niet bekoren.
Voor mensen die de zuivel op een laag pitje willen zetten lijkt me deze melk wel een goed alternatief omdat je ze ook in heel wat recepten als melkvervanger kan gebruiken. Als je leuke receptjes en nog wat meer info wil kan je surfen naar de website www.ricedream.eu. Maar voor de low carbers toch even opletten want er zitten best wat koolhydraten in!
Veel heb ik niet moeten drinken van de cocosmelk want zondagavond heeft Sofie beide kartons vlug meegenomen om in haar frigo te zetten...

Geen opmerkingen