We run Paris...

Sofie is sinds eind vorig jaar in de voetstappen van haar vader getreden en loopt nu ook minstens drie keer per week. Ze loopt écht goed en zonder veel moeite. Soms loopt ze met Koen maar meestal met de vriendinnen - nog zo leuk om onder de baan bij te kletsen... En je weet hoe dat gaat met die lopers, op een bepaald moment moet er een wedstrijd gelopen worden. Normale mensen beginnen dan ergens een lokaal wedstrijdje te lopen maar ons Sofie die zag het direct groot.Naar Parijs zouden de meisjes gaan, naar de Nike Ladiesrun! Allemaal goed en wel natuurlijk maar die wedstrijd begon al om negen uur en iedereen moest daar zijn om T-shirt en nummer op te halen om halfacht.
En wie denk je dat er gisteren om vier uur is opgestaan om Sofie en twee vriendinnen naar Parijs te brengen? Juist, ja, Koen en ik! Natuurlijk gaan we graag naar Parijs... maar man zó vroeg! Dat was na een drukke zaterdag in de winkel wél een hele opgave!
Maar al bij al was het voor de meisjes een topervaring en ik moet zeggen het had wel iets al die duizende meisjes en vrouwen in die koraalroze T-shirts die door de straten van Parijs liepen... je krijgt zowaar zin om mee te lopen!
Nadat we de ladies bij hun hotel gedropt hadden - zij bleven nog een nachtje om na te genieten - zijn Koen en ik lekker gaan wandelen in het mooie weer.
Parijs zat tjokvol volk. Waarschijnlijk nog een deel mensen die van Roland Garros kwamen en dan was er ook nog een soort - socialistische? - fiesthappening... Ik had het gevoel dat half Frankrijk in de hoofdstad zat!
De voorbije week hoorde ik op de radio dat de Pont des Arts - je weet wel die brug van de slotjes - onderhanden was genomen. Alle slotjes op de brug werden verwijderd omdat er gevaar voor instorting bestond.
Begrijpelijk natuurlijk met al die extra kilo's metaal maar toch héél spijtig!
We zijn dat even met eigen ogen van dicht gaan bekijken en eerlijk waar het is nu maar een triestig zicht. Ze hebben platen met cartoons tegen de relingen geslagen - waarschijnlijk een voorlopige oplossing - maar mooi is anders!

Vandaag was ook een verschrikkelijk drukke dag hier thuis - veel oprommelen en veel boodschappen doen - en dus iets leuks koken voor de blog is er bij in geschoten. Maar ik zal jullie een leuk filmpje van YouTube cadeau doen. Eentje van mijn favoriet Yotam Ottolenghi... ik heb al zijn boeken en zijn laatste boek Plenty More vind ik écht een fantastisch boek.
Het gaat alleen over groenten en op welke verschillende manieren je ze kunt bereiden. Zeer origineel van uitgangspunt en de foto's zijn om van te smullen!
Als je een boek van hem wil kopen, neem dan dat... het is écht buitengewoon goed.

Het filmpje is over het slaatje van tomaten met pomegranaatpitjes. Ik heb het al héél dikwijls klaargemaakt als voorgerecht en ik doe er dan nog wat lekkere buffelmozarella bij om het wat voedzamer te maken. 


Als je niet weet wat pomegranate molasse is dat is gewoonweg ingekookt pomegranaatsap. Je moet dat niet zelf maken, je kan dat gewoon kopen bij de Turkse winkels. Rahman in Kortrijk dus!

Volgende week krijgen jullie écht een uitgewerkt recept van mij maar deze week zat het er niet meer in!

1 opmerking

  1. Wauw! Respect voor Sofie en de overige ladies!

    De pomegranate molasse hebben we bij Whole Foods gevonden. Heerlijk ingrediënt!

    BeantwoordenVerwijderen