Slaatje met medjool dadels en schapenkaas.Vandaag had ik een journaliste op bezoek van de Krant van Westvlaanderen. Jozefien belde me enkele weken geleden om te vragen of ik iets wou koken voor haar kookrubriek in de krant. Na wat babbelen besloten we dat ze bij mij op een van mijn vrije maandagen zou komen lunchen. Jozefien wilde een super gemakkelijk gerechtje want dat is wat haar lezers het liefst willen... maar van de andere kant mocht het ook wel weer een tikkeltje origineel zijn. Ik heb er dan maar onze Ottolenghi bijgehaald. Die man stelt me - bijna - nooit teleur.
Begin met wat knapperige gemengde sla en geef die blaadjes dan een lichte massage met een lekkere olijfolie. Haal je Maldonzout boven en strooi er wat zoutkorrels over. Néé, geen azijn of citroensap! Je sla wordt er immers binnen de kortste keren slap van...
Kruimel dan wat fetakaas over de blaadjes. Als het een echt lunchgerechtje wordt moet je niet zuinig zijn en goed wat kaas gebruiken. En nu komt het lekkerste deel van de sla... de Medjool dadels! Vergis je niet en koop niet die plastiekerige nepdadels. Ga voor the real thing! Bij ons in Kortrijk kan je ze vinden bij Rachman in de Zwevegemstraat en bij Vandererven in de Doorniksewijk. Haal de pitten eruit en verdeel ze in vier. Verdeel over het gerecht.
Afwerken doe je in Ottolenghi stijl met gehakte amandelen even opgebakken in wat verse boter met wat zout. Ze moeten goudbruin, knapperig en zoutig zijn.  Als allerlaatste stap hak je nog wat verse dille en platte peterselie fijn en strooi die dan rijkelijk over je mooie salade.
Jozefien en ik hebben de hele middag zitten tateren over bloggen, you tube, trouwkleren en leuke mannen. Ik heb geen idee wat er in de krant zal komen maar één ding is zeker... het was een héle leuke lunch!

Ingredïenten

  • verse dikke Medjool dadels
  • gemende salade met rucola
  • olijfolie
  • Maldonzout
  • fetakaas of een andere harde, scherpe kaas
  • verse munt en of dille
  • amandelnoten1 opmerking

  1. Mmm... Dat ziet er goed uit. Ik heb hier nog wat Medjool dadels liggen. Dat wordt een lekkere lunch vandaag. Bedankt voor de inspiratie.

    BeantwoordenVerwijderen