Burrata... mozarella met een plusje!

Gisteren - zondag - ben ik weer eens naar Rijsel gereden... Het mooie weer in combinatie met de markt gaven me meteen een instant vakantiegevoel.

 
Er stond niks speciaals op mijn shoppinglist. Gewoon wat lekkere voorjaarsgroenten en misschien wat kaas was al wat ik in gedachten had. De artisjokken wou ik deze keer écht niet laten liggen en veel werk heb je daar ook niet aan. Stomen met of zonder druk, een lekker sausje in mekaar slaan en that's it. Maar Koen is niet echt fan van die distels dus moest ik met nog iets anders op de proppen komen. Ik heb dan maar wat mooie coeur de boeuf tomaten meegenomen om ons 's avonds een lekker zomers mozarella slaatje te maken. Gelukkig heb je vlak bij de markt een super tof Italiaans winkeltje waar ze burrata verkopen. Het luxe broertje van de mozarella.


Eigenlijk is het niets meer dan een bol mozarella die ze opvullen met een romige substantie. Ik vermoed wel dat burrata qua caloriën het driedubbele haalt van een bol mozarella maar soms moet je keuzes maken in het leven. En op een zondag mag een mens zich toch eens verwennen hé...
Mijn sausje voor de artisjok is super simpel... wat lekkere - gekochte mayonaise van Bertoli - met zure room opgegeklopt en wat extra Maldon zout en enkele flinke draaien van de pepermolen.


En ja, een salade caprese da's niks hé, wat lekkere tomaten snijden, olijfolie en Maldonzout erover en dan de mozarella/burrata erbij. Afwerken met wat olijven en enkele blaadjes basilicum.
Geef er een fris glaasje rosé en wat stokbrood bij en zomer kan komen...

1 opmerking