Fond de Frigo...

Wij hebben hier een hectische week achter de rug... elke avond was er wel wat. Veel leuke dingen - recepties, trouwfeesten én tof bezoek! Gevolg... er was hier het één en het ander blijven liggen. Vandaag moest er dus dringend gewassen worden én ook de frigo was één kaal landschap. Gelukkig was er buiten niks anders dan hagel, wind en regen en dus warm binnenblijven met de radio aan leek me best wel aantrekkelijk.
Omdat de was echt gigantisch afmetingen had, besloot ik op mijn tanden te bijten en alles maar dan ook alles in de kast te hebben voor ik op boodschap vertrok. De enige reward die ik mezelf gunde was een lekkere lunch. Integraal samengesteld met de overschotjes van deze week. Een beetje tatziki met wortels en radijsjes als opwarmer en als main dish een avocado gevuld met guacomole en warme scampi's. Een variatie op de klassieke avocado met garnalen maar véél lekkerder!
Je hebt twee keer niks nodig. Een rijpe avocado, wat scampi's, een verwaaide limoen of citroen en wat dille. Heb je geen dille dan doe je het zonder of je neemt gewoonweg wat peterselie.
Haal de avocado leeg met een lepel. Doe er wat Maldon zout op en wat limoensap. Plet de boel en vul je avocado terug voor de helft.
Bak ondertussen enkele scampi's in wat olijfolie. Doe dat kort op hoog vuur dan blijven je scampi's lekker sappig en worden niet taai. Zet het vuur af en roer er nog wat lookboter door.
Bij mij ligt er altijd zo'n rolleke lookboter in de frigo. Super gemakkelijk om over de gestoomde groenten te doen. Geeft ze onmiddellijk een lekkere smaak en dan hoef je ze geeneens op te stoven. Kwestie van tijd te winnen in de werkweek...
Duw nu je gebakken beestjes in de guacomole en doe er nog wat extra op. Werk af met een draai van de pepermolen en wat verse kruiden en/of een kneepje limoensap.
Voordeel van dit gerechtje... je hebt urenlang geen honger! En dat kwam mij vandaag écht goed te pas!
Avocado gevuld met guacomole en gebakken scampi'sIngridïenten


  • één avocado per persoon of een halve
  • 4 scampi's per persoon
  • dille, peterselie of koriander wat je maar wilt of hebt
  • limoen of bij gebrek daaraan citroen
  • lookboter
Geen opmerkingen