Naar de markt met Taxi Peter...

Enkele weken geleden kreeg ik een telefoontje van Peter Hermans - producer bij Radio 2. Of ik het zag zitten om met het programma Taxi Peter eens naar de markt in Rijsel te gaan.
En, jullie kennen me, zoiets laat ik me geen twee keer vragen! Peter is bovendien een sympatieke en boeiende man die ik al lang ken want hij woont en leeft bij ons in Kortrijk.
En zo trokken wij dus op een zondagmorgen met de Taxi Peter naar Rijsel.

Azer - de taxi chauffeur - wilde ons eerst droppen op de markt van Wazemmes. Maar sorry, dat is écht niet mijn ding. Ik hou van foodmarkten en kledij en al die andere prullen die je te Wazemmes vindt, zeggen mij niks...
En hoewel Peter een rasechte foodie is, kende hij de markt op Place du Concert totaal niet. Dus kon ik hem dat pareltje even laten ontdekken...

Onze passage bleef natuurlijk niet onopgemerkt want Peter stak te pas en te onpas die dikke, rode radio 2 micro onder mijn neus.
Af en toe kregen de marktkramers ook de micro om hun verhaal te doen en die mannen vonden dat natuurlijk super... En en plus botsten we dan nog op een Vlaamse, energieke madame die een restaurant in Rijsel uitbaat. Ja, West-Vlamingen die kruipen overal om zaken te doen hé...
Willen jullie meegenieten van onze trip naar de markt dat moet je afstemmen op op Radio 2 West-Vlaanderen tussen twaalf en één.


3 opmerkingen

  1. Jammer dat ik het radiaprogramma niet kan volgen vanuit het verre Limburg ;-) Ik heb al vaak gehoord dat Rijsel een mooie stad is dus ik zal zeker eens moeten gaan. Top verslag!

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er uit als een leuke dag! dat brood ziet er ook lekker uit <3

    BeantwoordenVerwijderen