Interieur in Kortrijk...

Om de twee jaar - het is dan ook een biënale - hebben wij hier in onze Expo de beurs Interieur.
Een must visit voor ons Kortrijkzanen want anders kan je écht niet mee met de talk of the town!

Koen en ik waren zaterdagavond al naar de opening geweest maar zoals dat met alle openingen gaat, wordt er die avond alleen gebabbeld en gedronken. Networking noemen ze dat de dag van vandaag.
Vandaar dat Sofie en ik gisteren nog maar eens terug geweest zijn. Kwestie van toch even de dingen met wat meer aandacht te bekijken...
Over zo'n mooi opgezette beurs lopen is altijd een plezier en zeker als ze niet al te groot is zodat je geen acute aanval van beursmoeheid krijgt. Wij krijgen daar op Maison&Objet nogal eens last van.

Een van de tofste standen was die van Design Regio Kortrijk. Daar stonden 5 bedrijven die elk een seniordesigner en een juniordesigner in de hand hadden genomen om een nieuw product te ontwikkelen. Hét product dat er voor mij uitsprong was de koffie/theefilter anno 2016. Een filterkoffie drinken dat was vroeger het summum van luxe. En nu nog verkopen ze op de rommelmarkt die prachtige zilveren houders waar jammer genoeg geen enkel glas meer voor te vinden is...
Super uitvinding wat mij betreft. Na de espresso - sorry Mister Cloony! - gaan we allemaal aan de Slow Coffee! Een van de broertjes Viva Sara - Peter - toonde me alle snufjes van de nieuwe filter.
Je kan er dus een filterkoffie of een kopje in maken en omdat het een glazen filter is, blijft de koffie of theesmaak er niet in hangen. Handig hé!


Wisten jullie eigenlijk dat de eerste koffiefilter dateert van de wereldexpositie in '58 in Brussel? Voor mij was dat écht nieuwe info...


Alessi hét merk achter de plastieken konijnen staat ook op Interieur met een nieuwe Circuscollectie.


Wij moesten dat natuurlijk even van  héél dicht zien aangezien we de collectie ook bij ons op het Vandaleplein verkopen. En Sofie kon het natuurlijk niet laten om even Circusdirecteur te spelen. Wie het hoedje past, zette het op!


Verder zagen we overal de Scandinaven oprukken op het designfront. Sober, mat zwart in combinatie met hout en planten... top dus want onze wintercollectie in de winkel is ook hélemaal in die stijl!

Het allermooiste waren échter de eetstandjes... en de allermooiste is ontegensprekelijk die met de paddenstoelen.

Alleen daarom al is het de moeite om de beurs te bezoeken!
En hier en daar vind je natuurlijk een nieuw snufje. Zoals die groeikast om in je keuken verse scheutjes te kweken... een must voor de gezonde foodie!
En ook theeschenken wordt vermoeldelijk iets makkelijker met deze kan...
Interieur valt nog te bezoeken tot volgende zondag 23 oktober én vergeet ook niet naar het nieuwe vlasmuseum Texture te gaan want daar loopt nog een mooie expositie van Lidewij Edelkoort. Zij is dé trendwatcher van het moment en dus als je een beetje wilt weten wat ons te wachten staat moet je er zeker even naar toe gaan. Koen en ik gaan zeker even kijken!

4 opmerkingen

 1. ooohhhhh!!!! Ik was helemaal vergeten dat ik nog zo'n oude in de kast heb staan! Ooit gekocht in de kringwinkel voor als er eens iemand zou komen die koffie wilde want ik dronk dat nooit. Maar tegenwoordig drink ik dat wel (mee begonnen als hoofdpijnpreventiemiddel) en gebruik ik oploskoffie. Maar ik moet gewoon dit ding terug bovenhalen! Al moet ik nog wel eens nadenken hoe ik dat kan gebruiken voor het maken van latte's want dat is de manier waarop ik mijn dagelijkse kop koffie drink...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeg mie, dat zijn werkelijk schatten in je kast... het is weer helemaal in om slow coffee te maken. Uithalen die boel en gebruiken! By the way, we gaan volgende week weer naar Parijs! Verslag volgt...

   Verwijderen
 2. Weer wat bijgeleerd :-) (dat van die koffie en de theekan met dubbele schenktuit - handig lijkt me). Het plastieken konijn van Alessi, ja haha, wel bekend. Bedankt voor deze leuke tip.

  BeantwoordenVerwijderen