Food bag...


Misschien weten of herinneren sommigen van jullie nog dat ik af en toe - als het écht te druk is om boodschappen te doen - een zak vol eten bestel bij Smartmat. En ik ben daar héél tevreden over. Op maandagavond wordt de zak vol lekkers geleverd en kan ik beginnen koken...
Het enige dat me soms een beetje dwarszit is dat die zak helemaal uit Antwerpen komt. Ok, dat is dan wel niet uit Senegal zoals de boontjes maar toch... lokaal kopen is nu eenmaal béter.
Wél, ik heb nu Food Bag gevonden! Ongeveer hetzelfde principe maar al van véél dichterbij. Een van de initiatiefnemers Stéphane werkt hier in Kortrijk en de zakken worden gevuld in Gent. Dat scheelt al een hoop kilometers!


Deze week heb ik de Food Bag aan een grondige test onderworpen. Op maandagavond kreeg ik een grote bruine zak vol lekkere dingen geleverd. Zàlig om uit te pakken... en in de - lege! - ijskast te steken. Verse paddenstoelen, babyspinazie, pijpajuintjes, tomaatjes, basilicum... allemaal krakend vers. Je krijgt voor twee personen vier maaltijden. Twee gerechten met vlees - kip en reepjes biefstuk in mijn geval - een met vis en een veggie.


Per maaltijd krijg je een grote fiche mét aan de ene kant een grote foto zodat je weet wat je - indien je de instructies tenminste goed hebt opgevolgd - op je bord gaat krijgen én aan de andere kant een duidelijk en eenvoudig recept.


Bij Smartmat wordt verondersteld dat je het een en het ander in huis hebt maar bij Food Bag zit er buiten olie, azijn, peper én zout werkelijk alles bij in de zak. Groot voordeel voor de mensen die niet over een uitgebreide kruidenkast beschikken!


Ook heb je écht vier aparte maaltijden. Bij Smartmat heb je twee maaltijden voor twee personen en een maaltijd voor vier personen. Je moet dus de vierde keer niet meer koken maar de overschot van de dag voordien opeten. Goed en niet goed want wij hebben dikwijls alles - ja, ok, dat is gulzig - in een ruk opgegeten.
De prijs is krak hetzelfde 65 euro voor twee man voor vier dagen én ook hier kan je de levertijd kiezen.
De recepten zijn van de hand van een Zuid Afrikaanse madame... en écht ze kan er wat van! Koen en ik hebben de hele week super heerlijk en gezond gegeten en ik was op ongeveer op twintig minuutjes klaar. Maaltijd nummer drie - zonder foto - was kip gevuld met ricotta en omwikkeld met parmaham om af te bakken in de oven en nummer vier was de veggie, een pompoencurry met kikkererwten en spinazie. Allebei ook heel lekker maar door tijdsgebrek én grote honger heb ik er dus gewoonweg vergeten er foto's van te nemen! Sorry... maar geloof me maar op mijn woord... 't was gewoonweg lekker!


2 opmerkingen

  1. Klinkt lekker en iets gevarieerder dan Smartmat! Ze leveren wel nog niet in Aartrijke, maar wel eventueel op het werk (en ik zie dat je het tijdstip van levering kan kiezen: groot pluspunt!).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik woon zelf in hasselt en kan helaas geen gebruik maken van smartmat of foodbag. Ik ben zelf nu klant bij www.devroegmarkt.be

    Ik vind dit soort ideeen tof, je leer namelijk nieuwe gerechten kennen. Ik wil foodbag ook wel eens uitproberen. Nog ff wachten tot ze in hasselt leveren :D

    BeantwoordenVerwijderen